Every little thing is gonna be allright, zolang je marketing gericht is op je doelgroep

  • Persoonlijk
Leestijd: 2 m

FNKE Breakdown

Aangenaam! Ik ben Michella en sinds januari werkzaam bij FNKE als content marketeer. Ondanks dit gekke jaar, of misschien wel dankzij dit gekke jaar, heb ik de overstap gemaakt naar FNKE.

Mijn loopbaan begon bij mijn liefde voor schrijven en film. Vervolgens heeft mijn drang naar resultaat het bruggetje gemaakt naar marketing. Nu probeer ik deze twee zo veel mogelijk samen te brengen. Creativiteit in tekst en beeld, marketingstrategieën en concrete resultaten. Met deze drie pijlers vul ik mijn werkdag!

Wat ik kom brengen bij FNKE? Zoals een wijze reggae muzikant altijd zei: Every little thing is gonna be allright. Positiviteit. Dat is één van de belangrijkste kenmerken die ik nastreef en waarvan ik geloof dat het je leven en werk een stuk makkelijker maakt. Waarom denken in rampscenario’s als je je ook op kansen kunt focussen? Gaat iets niet zoals verwacht? Misschien is het vooral een kans tot verbetering. En wat ging er wél goed?

 

Only good vibes here

De meeste dingen in het leven zijn waardevol en geven energie. Er zijn heus ook momenten waarop iets tegenvalt en je teleurgesteld mag zijn en een kritische blik mag hebben. Maar zijn er écht meer dingen die fout gaan dan goed gaan? Het gaat om perspectief. Zoals ik onlangs teruglas in het inspirerende boek van Rutger Bregman: de meeste mensen deugen. De meeste momenten die je beleeft deugen ook. Geniet er van!

Voor mij is het makkelijk praten. Zeker dit jaar zijn er echt genoeg mensen waarvoor dit uitgangspunt heel moeilijk en misschien wel onmogelijk is. Juist daarom is het wat mij betreft key om te focussen op de waarde van de goede situatie waar je wél in zit. Zeker in je werk. Begin een nieuw project met te denken in kansen. Wat kunnen we bereiken? En hoe tof zou het zijn als we dat echt bereiken?

 

Wat een rotjaar

Maar genoeg positiefs. Wát een rotjaar. Want dat mag ook gezegd worden. Des te mooier dat dit mij de kans heeft gegeven om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij FNKE. 

Ik kwam bij FNKE terecht op het moment dat ik al een aantal jaar volop bezig was met inbound marketing. Dit is nog steeds een onderdeel van marketing waar ik in geloof, maar hierbinnen was ik op zoek naar meer openheid voor creativiteit, maatwerk en het openbreken van gebaande paden.  Daarnaast leidde de focus op managen mij soms te veel af van ontwikkeling en creativiteit. Bij FNKE kan ik de focus leggen op dat wat er toe doet binnen een opdracht. Wat de opdrachtgever nodig heeft. En vooral: wat de behoefte van de doelgroep is. 

 

Denk aan je doelgroep!

Met dat uitgangspunt vind ik een match met FNKE: begin je marketing strategie altijd met je doelgroep. Als je voor niemand specifiek content maakt, wat ben je dan aan het doen? Je kunt starten met een uitgebreid persona onderzoek, waar je op lange termijn profijt van hebt, maar je kunt ook starten met jezelf simpelweg de juiste vragen te stellen en zo de kennis naar boven te halen die er al is binnen je organisatie. 

Ik ben ook benieuwd hoe andere organisaties dit zien. Heb jij je doelgroep al eens kritisch bekeken? En nagedacht over wat je nu écht met je marketing wil bereiken?

 

Wil je hierover sparren, neem dan gerust contact met me op.

Stuur mij een mailtje

 

6

Meer blogs

Hoe maak je een groeiverhaal?

Leestijd: 3 m

Door het Groeicollege dat Michella volgde realiseerde we ons als team dat veel bedrijven struggelen met hun groeiverhaal. Om je organisatie gezond te laten groeien heb je een groeiverhaal nodig. Dat geeft je urgentie en inzicht in je groeikansen. In deze blog geven we je handvatten hoe je een concreet groeiverhaal maakt én geven we tips hoe je hier aan blijft werken. Want hier aan blijven werken, terwijl de dagelijkse zaken doorlopen, dát is misschien wel het allerbelangrijkste en het allermoeilijkste.

Hoe krijg ik draagvlak voor mijn advies als content expert?

Leestijd: 4 m

Misschien herken je het: je bent in een fase van je carrière waarin je je bescheidenheid aan de kant moet zetten en moet omarmen dat je expert bent. In mijn geval content expert. Je hebt kennis van zaken en kunt op basis daarvan een goed advies geven. Maar dat je een goed advies ‘kunt’ geven, wil nog niet zeggen dat je dit doet. Hoe zorg je als expert dat je gesprekspartner, klant of opdrachtgever jouw advies overneemt? Ik ben met dit vraagstuk aan de slag gegaan, om mezelf verder te ontwikkelen.

Een mijlpaal: ik werk 10 jaar bij RVG/FNKE!

Leestijd: 4 m

2022 is een bijzonder jaar. Ik blies maar liefst 10 kaarsjes op de taart uit. 10 jaar in dienst bij RVG. Het begon in 2012. Ik trok destijds de stoute schoenen aan en belde de “de eigenaar van toen nog RVG Communicatie” om te vragen of hij, ondanks dat er geen vacature was, wellicht een leuke baan voor me had. Diezelfde middag nog zat ik bij Bram op kantoor, en twee weken later hielp ik met de verhuizing naar het nieuwe kantoor in het WTC in Arnhem om daarna meteen aan de slag te gaan.

Mijn nieuwe normaal staat in het teken van focus

Leestijd: 3 m

Ook 2021 was een jaar dat in het teken stond van het nieuwe, corona gerelateerde, normaal. Naast dit nieuwe normaal, bleek er voor mij ook een nieuw normaal te zijn ontstaan. In mijn laatste blog schreef ik over mijn ziek zijn, revalidatie en energieniveau. Toen wist ik nog niet wat 2021 allemaal in petto had.