Een mijlpaal: ik werk 10 jaar bij RVG/FNKE!

  • Persoonlijk
Leestijd: 4 m

FNKE Breakdown

2022 is een bijzonder jaar. Ik blies maar liefst 10 kaarsjes op de taart uit. 10 jaar in dienst bij RVG. Het begon in 2012.

2022 is een bijzonder jaar. Ik blies maar liefst 10 kaarsjes op de taart uit. 10 jaar in dienst bij RVG. Het begon in 2012. Ik trok destijds de stoute schoenen aan en belde de “de eigenaar van toen nog RVG Communicatie” om te vragen of hij, ondanks dat er geen vacature was, wellicht een leuke baan voor me had. Diezelfde middag nog zat ik bij Bram op kantoor, en twee weken later hielp ik met de verhuizing naar het nieuwe kantoor in het WTC in Arnhem om daarna meteen aan de slag te gaan.

De tijd is voorbij gevlogen. Tijdens een stofzuigronde thuis (het thuiswerken heeft ons geleerd dat je tijdens het stofzuigen de beste inzichten krijgt) bedacht ik me dat 10 jaar in dienst bij hetzelfde bedrijf, in onze branche, bijzonder is. Ik concludeerde dat een aantal factoren belangrijk zijn geweest. 

 

Bedrijf in beweging

In de afgelopen 10 jaar is er geen jaar hetzelfde geweest. Toen ik in 2012 begon ik bij RVG communicatie, verzorgde wij naast de winacties ook PR 1.0 trajecten. Door mijn ervaring breidde RVG haar diensten uit met bemiddeling in joint promotions.

Door met onze dienstverlening in te springen op de ontwikkelingen rondom social media, creëerden we een totaal nieuwe dienstverlening. Hierdoor hebben we RVG opgesplitst in twee bedrijven: rvg media & impact en FNKE.  Omdat mijn hart bij joint promotions, winacties en (beginnende) influencer marketing lag, kreeg rvg media & impact mijn volledige focus.

 

Kans en vertrouwen

Met de splitsing van de bedrijven was mijn focus op rvg een logisch gevolg. Het was voor mij minder vanzelfsprekend dat ik de kans kreeg om hier de leiding te nemen en rvg verder te ontwikkelen. Bram richtte zich volledig op FNKE, en gaf hij me het vertrouwen, de coaching en de kans om me op rvg te richten alsof het mijn eigen “toko” was. Dit was ontzettend waardevol voor mij. 

Hoewel ik het destijds minder op waarde schatte dan nu een aantal jaren later, vind ik het heel bijzonder dat ik deze kans kreeg.

Rvg groeide, we breidde  ons portfolio aan titels uit, professionaliseerde onze dienstverlening en introduceerde influencer marketing als nieuwe dienst. 

 

Van fouten maken kan je leren

Bram heeft me van begin af aan gestimuleerd (en ja, ook gepusht) om initiatieven te nemen, met nieuwe ideeën te komen en ze uit  te proberen. Het credo: “Liever iets proberen en fouten maken dan stilstaan”. Zo kwam ik in 2018 op het idee voor de Blogbox, waarbij ik volop werd aangemoedigd om het gewoon te  doen. Nu, 4 jaar later en inmiddels -tig Blogboxen verder, kan ik concluderen dat ik een volwaardige nieuwe dienst heb bedacht en tot een succes heb gemaakt. Het vertrouwen en de vrijheid die ik heb ervaren bij het zelf opzetten van een nieuwe dienst, heeft ook bijgedragen aan 10 jaar werknemerschap.

 

Partners & opdrachtgevers

Er is nog een ander aspect dat zorgt voor de dynamiek in mijn loopbaan: de wijze waarop wij samenwerken met onze partners en opdrachtgevers. Ruimte voor een persoonlijke noot, wederzijds respect, vertrouwen, én echt samen werken aan een goed eindresultaat. Deze manier van werken zorgt voor collegialiteit en vertrouwen. Maar ook krijg je hierdoor zo veel meer feedback, energie en kennisontwikkeling.

Door de ziekte van Bram en de hervormingen binnen de bedrijven, kreeg ik 1,5 jaar geleden opnieuw een mooie kans. De kans om voor FNKE dezelfde rol te vervullen als ik voor rvg al deed. Ook binnen FNKE zie ik dezelfde manier van samenwerking terug en dat is me ontzettend waardevol. 

 

(Persoonlijke) ontwikkeling 

En tot slot, en wellicht het belangrijkste, zie ik hoe belangrijk is het als je door je werkgever gestimuleerd en geholpen wordt om jezelf te ontwikkelen. Dat dit niet beperkt blijft tot het beschikbaar stellen van enkel een opleidingsbudget is in mijn geval heel belangrijk geweest. Juist door de persoonlijke stimulans en gesprekken blijf ik mezelf ontwikkelen.

In de eerste jaren dat ik bij rvg werkte, zocht ik nog naar het combineren van het (verse) moederschap van één, en later twee kinderen. Naarmate de tijd vorderde vroeg Bram me steeds vaker waarin ik me wilde ontwikkelen, wilde ik een opleiding doen? Een cursus volgen? Maar ik stagneerde. Want ja, wat wilde ik eigenlijk?  

Door die herhaaldelijke vraag begon het vorm te krijgen voor me. Middels een persoonlijke coach heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in mijn eigen handelen en valkuilen. Door die aan te pakken blijken er weer nieuwe mogelijkheden en kansen te ontstaan die ik eerder niet zag. D.m.v. het deelnemen aan het Groeicollege van NLGroeit heb ik me kunnen verdiepen in het groeiproces van een bedrijf en daarnaast aan mijn netwerk kunnen bouwen. 

Stuk voor stuk kansen die me niet alleen inhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak hebben laten ontwikkelen.

 

Niet (zomaar) opgeven

Zoals het een blog betaamd verwachten jullie hier uiteraard een wijze les die ik jullie wil meegeven na mijn analyse van 10 jaar werknemerschap. 

Ik heb kunnen concluderen dat alle bovenstaande punten eraan hebben bijgedragen dat ik al 10 jaar met ontzettend veel plezier bij hetzelfde bedrijf werk. Dus werkgevers die graag hun mensen in dienst houden; doe hier je voordeel mee.

Maar daarnaast is er nog een laatste aspect, en dat is doorzetten. Want wellicht dat het daar soms wel aan ontbreekt. Want zijn de afgelopen 10 jaar alleen maar rozengeur en maneschijn geweest? Ging ik elke dag fluitend en huppelend naar mijn werk? Nee hoor, dat zeker niet.

Maar uit elke tegenslag, discussie of zelfs frustratie hebben we wel onze lessen getrokken. Ik heb ik gekeken wat mijn rol was en wat ik eventueel anders had verwacht bij mijn collega’s. En ik denk dat je zo samen kunt bouwen aan een jarenlange samenwerking.

6

Meer blogs

Hoe maak je een groeiverhaal?

Leestijd: 3 m

Door het Groeicollege dat Michella volgde realiseerde we ons als team dat veel bedrijven struggelen met hun groeiverhaal. Om je organisatie gezond te laten groeien heb je een groeiverhaal nodig. Dat geeft je urgentie en inzicht in je groeikansen. In deze blog geven we je handvatten hoe je een concreet groeiverhaal maakt én geven we tips hoe je hier aan blijft werken. Want hier aan blijven werken, terwijl de dagelijkse zaken doorlopen, dát is misschien wel het allerbelangrijkste en het allermoeilijkste.

Hoe krijg ik draagvlak voor mijn advies als content expert?

Leestijd: 4 m

Misschien herken je het: je bent in een fase van je carrière waarin je je bescheidenheid aan de kant moet zetten en moet omarmen dat je expert bent. In mijn geval content expert. Je hebt kennis van zaken en kunt op basis daarvan een goed advies geven. Maar dat je een goed advies ‘kunt’ geven, wil nog niet zeggen dat je dit doet. Hoe zorg je als expert dat je gesprekspartner, klant of opdrachtgever jouw advies overneemt? Ik ben met dit vraagstuk aan de slag gegaan, om mezelf verder te ontwikkelen.

Mijn nieuwe normaal staat in het teken van focus

Leestijd: 3 m

Ook 2021 was een jaar dat in het teken stond van het nieuwe, corona gerelateerde, normaal. Naast dit nieuwe normaal, bleek er voor mij ook een nieuw normaal te zijn ontstaan. In mijn laatste blog schreef ik over mijn ziek zijn, revalidatie en energieniveau. Toen wist ik nog niet wat 2021 allemaal in petto had. 

Van contentstrategie naar concrete acties en resultaten

Leestijd: 3 m

Je hebt flink wat tijd gestoken in het formuleren van je contentstrategie. Op papier klopt het als een bus, maar nu komt het spannende deel: de handen uit de mouwen en aan de slag. Helaas komt het maar al te vaak voor dat marketeers een prachtig plan opstellen om zich vervolgens weer te laten leiden door de waan van de dag. Zonde van al dat denkwerk! Daarom leggen we je in deze blog uit hoe je dit voorkomt. En hoe je je contentstrategie omzet naar concrete acties en resultaten.