Storytelling- en presentatietraining: hoe je een authentiek en overtuigend verhaal vertelt

Bij storytelling- en presentatietraining leren we deelnemers om hun persoonlijke verhaal op een effectieve manier te vertellen, zodat de boodschap goed overkomt op het publiek.

Wat je leert:

  • Wat de impact van stemgebruik is op het overbrengen van een verhaal
  • Technieken om je verhaal boeiend en meeslepend te maken
  • Het belang van lichaamstaal in presentatie en hoe je deze effectief inzet
  • Het vormen van je verhaal in de volgorde, lengte en highlights die zorgen voor de grootste impact

Waarom het belangrijk is:

Een goed verhaal is een krachtig instrument om anderen te overtuigen, inspireren of informeren. Authentieke en overtuigende presentaties versterken je positie en professionele imago. Door bewust te zijn van je eigen kwaliteiten qua stemgebruik, storytelling en presentatie kun je de nadruk leggen op datgene wat het beste bij jou past. En zo de meeste impact maken in je werk.

Skills:

  • Authentieke storytelling technieken
  • Effectief stemgebruik
  • Het gebruik van lichaamstaal om je verhaal te versterken
  • Het opbouwen van een overtuigend verhaal van begin tot eind
  • Het combineren van je organisatie verhaal en je persoonlijke verhaal

De training

Bij storytelling- en presentatietraining leren we deelnemers om hun persoonlijke verhaal op een effectieve manier te vertellen, zodat de boodschap goed overkomt op het publiek.

Dit doen we door middel van oefeningen en feedback op onder andere stemgebruik, lichaamstaal en het opbouwen van een verhaal. Door het verhaal persoonlijk te maken en de deelnemers er een eigen draai aan te laten geven, wordt de boodschap authentiek en krachtig overgebracht. Hierdoor zijn de deelnemers beter in staat om de organisatie te vertegenwoordigen en de gewenste boodschap effectief te communiceren, zowel intern als extern.

Kosten

Deze training kun je boeken vanaf €2.833,- met een maximaal aantal deelnemers van vijf personen per training.

Individuele training is ook mogelijk. Bijvoorbeeld het begeleiden van belangrijke presentaties of het aanspreken van een team als leidinggevenden. Voor structurele ondersteuning en maatwerk gaan we graag met je in overleg. Neem daarvoor even contact met ons op.

Vraag de training hier aan

Doelgroep

De storytelling-en presentatietraining is geschikt voor iedereen die zijn of haar persoonlijke presentatie wil verbeteren, zoals ondernemers, professionals, docenten en sprekers. Ook is de training geschikt voor mensen die willen leren hoe ze hun boodschap op een krachtige en authentieke manier kunnen overbrengen. Onze ervaring leert dat het ook een goede manier is om bijvoorbeeld de missie van je organisatie om te laten zetten tot persoonlijke, sterke verhalen die je team kan uitdragen naar medewerkers, klanten en andere stakeholders.

Meer trainingen

Tijdens onze trainingen leren deelnemers hoe ze hun boodschap effectief kunnen overbrengen op verschillende doelgroepen en communicatiekanalen. Of je nu een CEO bent die zich voorbereidt op een interview, een marketeer die een contentstrategie wil ontwikkelen of een medewerker die een verhaal wilt vertellen dat bijdraagt aan de missie van de organisatie, bij FNKE vind je de juiste training.

Bekijk alle trainingen

Wij zijn FNKE.

Eigenwijs. Creatief. Databedreven.