Mediatraining: storytelling, video presence en crisis management

Het doel van de training is om ervoor te zorgen dat jouw woordvoerders zich op hun gemak voelen tijdens media-optredens en de juiste boodschap van de organisatie op een authentieke en overtuigende manier overbrengen.

Wat je leert:

  • Praktische tips en handvatten om effectief te communiceren met de media
  • Kernboodschap van de organisatie definiëren en uitdragen
  • Ad hoc reageren in interviews, voor de camera en voor artikelen
  • Hoe je je stem en lichaam op de juiste manier gebruikt
  • Hoe je je eigen verhaal vertelt, voor authenticiteit

Waarom het belangrijk is:

Mediatraining is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening, omdat het ervoor zorgt dat de ambassadeurs en woordvoerders van een organisatie goed voorbereid zijn op media-optredens en de mogelijke kansen en risico’s die daarbij komen kijken. Het doel van de training is om ervoor te zorgen dat deze spokes persons zich op hun gemak voelen tijdens media-optredens en de juiste boodschap van de organisatie op een authentieke en overtuigende manier overbrengen.

Skills:

  • Storytelling
  • Presentatie
  • Professionele interviews houden
  • Als woordvoerder optreden

De training

Tijdens deze training ga je aan de slag met spontane interviews. Voor de camera en daar buiten. Je krijgt praktische handvatten om de kernboodschap van je organisatie ten allen tijden vast te houden, terwijl je authentiek en oprecht overkomt. Zo brengen we de training meteen in de praktijk met de boodschap en potentiële vragen die jouw organisatie krijgt van de media. 

Je wordt geconfronteerd met je eigen woorden en presentatie door de oefen interviews terug te kijken. We nemen je mee in het medialandschap en hoe je woorden omgezet kunnen worden tot risico’s en kansen in video’s of krantenkoppen. 

Door de aanwezigheid van een stem-en presentatiecoach krijg je de hele dag praktische tips en coaching om ervoor te zorgen dat je boodschap overkomt zoals jij dat bedoelt. 

Aan het einde van de dag heb je meer zelfverzekerdheid om namens jouw organisatie met de media in gesprek te gaan en kunnen jouw collega’s erop vertrouwen dat je de juiste boodschap uitdraagt.

Kosten

Deze training kun je boeken vanaf €3.795,- met een maximum aantal deelnemers van vijf personen per training.

Individuele training is ook mogelijk. Bijvoorbeeld het begeleiden van directe media aanvragen wanneer deze binnenkomen. Voor structurele ondersteuning en maatwerk gaan we graag met je in overleg. Neem daarvoor even contact met ons op.

Vraag de training hier aan

Doelgroep

De mediatraining is geschikt voor iedereen die regelmatig te maken heeft met media-optredens, zoals woordvoerders, managers en beleidsmakers. Ook is de training relevant voor professionals die hun vaardigheden op het gebied van communicatie en presentatie willen verbeteren.

Elke deelnemer ontvangt tijdens de training gratis onze Whitepaper ‘Alles is PR’.

Meer trainingen

Tijdens onze trainingen leren deelnemers hoe ze hun boodschap effectief kunnen overbrengen op verschillende doelgroepen en communicatiekanalen. Of je nu een CEO bent die zich voorbereidt op een interview, een marketeer die een contentstrategie wil ontwikkelen of een medewerker die een verhaal wilt vertellen dat bijdraagt aan de missie van de organisatie, bij FNKE vind je de juiste training.

Bekijk alle trainingen

Wij zijn FNKE.

Eigenwijs. Creatief. Databedreven.