Training content strategie

Door vanuit je doelgroep te werken en hen te begrijpen, is er meer kans om doelen als bereik, interactie en verkoop te realiseren. Daarom is het belangrijk om als communicatieprofessional áltijd vanuit een strategie te kunnen starten. Of het nu een compleet marketingplan is of een social kanaal.

Wat je leert:

  • Het begrijpen en maken van buyer persona’s en journeys
  • Het bedenken en creëren van effectieve content flows en het logisch verbinden van verschillende soorten content
  • Modellen toepassen om doelen te bereiken met je content
  • Strategieën voor optimale kanaal inzet en verspreiding van je content

Waarom het belangrijk is:

Een effectieve contentstrategie zorgt voor een consequent merkverhaal en daarmee voor merkherkenning- en beleving. Het stelt organisaties in staat om gericht en relevant te communiceren met hun doelgroep. Een juiste contentstrategie maximaliseert je ROI door het juiste verhaal op het juiste moment op de juiste plek te vertellen. Door vanuit je doelgroep te werken en hen te begrijpen, is er meer kans om doelen als bereik, interactie en verkoop te realiseren. Daarom is het belangrijk om als communicatieprofessional áltijd vanuit een strategie te kunnen starten. Of het nu een compleet marketingplan is of een social kanaal.

Skills:

  • Het doen van persona onderzoek (opbouw, interview en analyse)
  • Het maken van een effectieve en overzichtelijke contentplanning
  • Toepassen van strategische modellen
  • Het opstellen van een campagneplan

De training

Onze content strategie training helpt jouw team om effectieve contentplannen te maken die aansluiten bij de doelgroep en de doelstellingen van de organisatie. 

We beginnen met het verkennen van buyer persona’s en customer journeys, zodat je precies weet wat jouw doelgroep beweegt en wat hun behoeften zijn. 

Vervolgens kijken we naar contentflows en hoe je verschillende soorten content op een logische manier aan elkaar kunt verbinden. We gebruiken modellen om je te helpen een overzicht te krijgen van je contentplanning en om te bepalen welke KPI’s je wilt bereiken. 

Tot slot bespreken we kanaal inzet en hoe je ervoor kunt zorgen dat je content op de juiste plekken terechtkomt. 

De training is op maat gemaakt en kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften, zoals een verdieping op social media, website flows of betaalde campagnes.

Kosten

Deze training kun je boeken vanaf €1.920,- met een maximaal aantal deelnemers van vijf personen per training.

Individuele training is ook mogelijk. Bijvoorbeeld het begeleiden van een persona onderzoek, het maken van een juiste content briefing of het structureel ondersteunen bij het strategisch vullen van een contentplanning. Voor structurele ondersteuning en maatwerk gaan we graag met je in overleg.  Neem daarvoor even contact met ons op.

Vraag de training hier aan

Doelgroep

De content strategie training is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor de content creatie en planning binnen een organisatie, zoals marketeers, communicatieprofessionals en content creators. Ook is de training geschikt voor mensen die meer inzicht willen krijgen in hoe ze hun doelgroep kunnen bereiken en betrekken met relevante en effectieve content.

Elke deelnemer ontvangt tijdens de training gratis de Whitepaper Content Marketing.

Meer trainingen

Tijdens onze trainingen leren deelnemers hoe ze hun boodschap effectief kunnen overbrengen op verschillende doelgroepen en communicatiekanalen. Of je nu een CEO bent die zich voorbereidt op een interview, een marketeer die een contentstrategie wil ontwikkelen of een medewerker die een verhaal wilt vertellen dat bijdraagt aan de missie van de organisatie, bij FNKE vind je de juiste training.

Bekijk alle trainingen

Wij zijn FNKE.

Eigenwijs. Creatief. Databedreven.