Content marketing

Bij FNKE geloven we dat content marketing dé manier is om je doelgroep te bereiken. Met de inzet van content marketing helpen we merken om hun verhaal te vertellen. Door inzet van onze creativiteit, intuïtie en ervaring, zorgen we dat de doelgroep wordt geraakt. We zetten content marketing in om merkbekendheid, gedragsverandering of merkvoorkeur te creëren.

Op basis van een kick-off, waarin we je merk doorlichten, stellen we een concrete marketingstrategie op, die direct klaar is voor uitvoer. Daarmee maken je we je merk bekender, toegankelijker en succesvoller. 

Onze aanpak is gebaseerd op inbound marketing, waarbij we de doelgroep aantrekken, zonder direct een product of dienst aan te prijzen. We verplaatsen ons in de doelgroep en bepalen op basis van interviews en data onderzoek, waar de doelgroep behoefte aan heeft. Met content marketing bieden we een oplossing voor de behoefte van de doelgroep. Daarmee bouwen we een sterke relatie en vergroten we de kans op succes.

Content marketing draait om de doelgroep: wie zijn ze, wat beweegt ze en hoe kunnen we hen bereiken? Op basis van een kick-off bepalen we met welke boodschap we de doelgroep kunnen raken.

We starten altijd met de strategische kaders, waarin o.a. doelgroep en doelstellingen vastliggen, ongeacht welke dienst je bij ons afneemt.

Deze doelgroepgerichte aanpak werkt, omdat we hierdoor weten hoe we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. We zijn niet geïnteresseerd in snelle trucjes of kortetermijnsuccessen, maar in het opbouwen van een langdurige relatie met de doelgroep. Zo bereiken we doelstellingen en bouwen we samen aan een sterk merk.

Wil je ook een content marketing strategie die écht werkt? Laten we samen aan de slag gaan.Wij helpen je om jouw doelgroep te bereiken en succes te behalen.

Onze content marketing diensten

Binnen content marketing bieden we volgende diensten aan:

 • Het onderzoeken en opstellen van buyer persona’s en buyer journeys – voor inzicht in de interesses, behoeften en beslissingsfactoren van je doelgroep
 • Contentplanning – gericht op relevante en waardevolle content die aansluit bij de fases in de buyer journey
 • De juiste tone of voice voor jouw merk – inclusief missie en visie
 • Campagne flows – voor effectieve content verspreiding
 • Online marketing advies en uitvoering – inclusief social mediacampagnes
 • Analyse en rapportage van resultaten – voor continue bijsturing

Bij FNKE werken we voornamelijk met twee content modellen:

Het 3H model: Hero-Hub-Help

 • Hero-content is gericht op het creëren van aandacht en naamsbekendheid.
 • Hub-content draait om het opbouwen van een community.
 • Help-content helpt jouw doelgroep bij het oplossen van problemen.

Door deze content op de juiste manier in te zetten, vergroot je niet alleen de betrokkenheid bij jouw merk, maar ook de kans op conversie.

Het Awareness-Consideration-Decision model

Dit model is gebaseerd op de verschillende fases die een consument doorloopt voordat deze tot aankoop overgaat.

 • Awareness-fase: in deze fase maakt de doelgroep kennis met het merk en wordt er gewerkt aan naamsbekendheid.
 • Consideration-fase: in deze fase raakt de doelgroep overtuigd van de meerwaarde van het product of de dienst en wordt er gewerkt aan vertrouwen.
 • Decision-fase: in deze fase gaat de doelgroep over tot aankoop (of gewenste actie) en wordt er gestuurd op conversie.

Onze diensten zijn erop gericht om op het juiste moment de juiste content te bieden die aansluit bij de fase waarin de consument zich bevindt. Dit doen we onder andere door:

 • Content creatie voor verschillende fases van de buyer journey (van blog tot video, tot complete websites)
 • Content planning op basis van de verschillende content modellen
 • Het bieden van relevante content die de consument aanspreekt in iedere fase
 • Het inzetten van marketingtechnieken die passen bij de verschillende fases

Bij FNKE geloven we dat de inzet van deze modellen de beste manier is om jouw doelgroep effectief te bereiken en te overtuigen van jouw product of dienst. Wij zorgen ervoor dat jouw content aansluit bij de fases van de buyer journey, zodat je maximaal resultaat behaalt met jouw marketing.

Meer lezen? Download onze Whitepaper Content Marketing 2023!

Of vraag direct een (kostenloze) content audit aan, waarin we een korte analyse doen van jouw huidige content marketing uitingen en kanalen. We kijken naar vindbaarheid, merkbelofte en doelgroep en delen onze inzichten direct. Aan jou om hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan of vanuit hier kennis te maken met onze diensten!

Bekijk hier ook onze andere diensten.