Het verhaal van FNKE

Content markting, communicatie en PR

In 2015 heb ik FNKE opgericht, uit frustratie over de manier waarop PR in Nederland werd bedreven. Veel bureaus schreven simpelweg een persbericht, verstuurden dit naar de media, belden wat titels na en stelden vervolgens een mooie bundel van publicaties samen. Een knipselmap, dat leek het doel. Maar ik geloofde daar niet in. Het overhandigen van een knipselmap was hooguit het begin, in mijn ogen.

PR moest net als marketing geïntegreerd worden uitgevoerd, bovendien kregen merken door de komst van sociale media de kans om rechtstreeks met hun doelgroep te communiceren.

En zo werd FNKE geboren: een data-gedreven PR bureau in Arnhem dat creativiteit, intuïtie en data als de ultieme ingrediënten voor succesvolle campagnes zag. Door slimme tools in te zetten, waren wij in staat om onze pitches extreem goed voor te bereiden. Zo kwam het regelmatig voor dat wij een totaal andere oplossing boden voor de gevraagde pitch, omdat de situatie die de opdrachtgever schetste in onze ogen, en op basis van data, totaal niet het probleem was. Kritisch en eigenwijs presenteerden wij dan een volledig ander concept. Vaak wonnen we, maar nog vaker werden we niet begrepen. “Monitoring van online communicatie, dat doen alleen online marketing bureaus,” hoorden wij vaak. Ook lukte het ons in de eerste jaren niet om toegang te krijgen tot de Google Analytics omgeving van onze klanten, waar wij zo graag een PR dashboard in wilden opzetten, om de inspanningen van ons werk inzichtelijk te maken.

Mijn visie was vanaf het begin duidelijk: het eigen kanaal, de website van de opdrachtgever, moest altijd centraal staan. De fundering moest goed zijn, want waar deden we het anders voor? Met inzet van PR zorgden we voor publiciteit in de media. En een bekender merk zorgt voor meer zoekopdrachten. Daarom wilde wij ook toegang tot de site van het merk, om ervoor te zorgen dat het verhaal dat wij naar buiten brachten, ook matchte met de ervaringen op de website van het merk, met de reviews op internet, want daar komt de doelgroep terecht.

Achteraf gezien waren wij bij de start van FNKE al een combinatie van PR & content marketing.

Daarnaast werd PR steeds vaker gezien als gratis publiciteit en ontstond er bij opdrachtgevers steeds minder bereidheid om naast het persbericht extra middelen in te zetten, of een lokale website met sociale media kanalen op te zetten.

Daarom hebben wij via een organische weg gekozen om de focus te verleggen naar content marketing. Binnen deze dienst hebben we grip op de boodschap, de website en de social media kanalen. En als klap op de vuurpijl levert deze aanpak veel aandacht in de traditionele media op.

Content Marketing is, net als PR, een eerlijke manier om met de doelgroep te communiceren. Dit altijd vanuit het oogpunt van wederkerigheid, iets toevoegen, helpen en/of raken bij jouw doelgroep.

Bij FNKE bekijken we communicatie altijd met een PR-bril op, trouw aan onze roots. Wij zijn de bullshit filter aan tafel en herkennen een goed verhaal wanneer we het horen. Vervolgens laten we het vliegen en dankzij onze betrokkenheid bij de uitvoering kunnen we bijsturen als de boodschap niet voldoende landt en extra gas geven als er tractie is.

In de afgelopen jaren zijn onze expertises enorm gegroeid. 

We bedenken in-house concepten, communicatiestrategieën en campagnes en distribueren alle content. Creatie voeren we in samenwerking met onze partners uit.

Let’s go!

Bram, eigenaar FNKE

Direct aan de slag met je communicatie,  of een vraag aan ons? Laat via ons contactformulier een bericht achter.

FNKE

Willemsplein 44-2
6811 KD Arnhem
0267112211