Succesvolle lancering Shame or Glory-campagne

FNKE Breakdown

Na maanden van voorbereiding is deze week de wereldwijde SodaStream Shame or Glory-campagne gelanceerd. Twee sterren uit Games of Thrones, The Mountain en Septa Unella, spelen de iconische Walk of Shame scène na en vragen zo aandacht voor het probleem rondom plastic flessen.

Waarom deze campagne?

SodaStream is een apparaat waarmee je van kraanwater bruiswater maakt. Dat niet alleen, door een SodaStream te gebruiken, bespaar tot wel 2.000 plastic flessen per jaar. Maar plastic flessen worden toch gerecycled? Dat klopt, gedeeltelijk. Van het plastic dat wordt ingezameld, verdwijnt al 25% in de verbrandingsoven en door de lage olieprijs is het goedkoper om nieuw plastic te maken, in plaats van recycling. Dan is er nog 50 miljoen kilo zwerfafval wat Nederlanders jaarlijks van zich afgooien. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit plastic halve liter flesjes.

SodaStream vraagt aandacht voor dit probleem en gelooft daarom ook niet in recycling. Voorkomen is beter dan genezen, dat is de gedachte.

Walk of Shame

Thor Björnsson is al jaren het gezicht van SodaStream maar nu voor het eerst als zijn beroemde Game of Thrones personage: The Mountain. In de campagne worden twee belangrijke momenten gemixt: De bekende Walk of Shame van Cersei met het einde van seizoen 6, waarin The Mountain alleen wordt gelaten met Septa Unella door Cersei. Een feest van herkenning voor de echte fans!

Shame or Glory

De campagne is wereldwijd gelanceerd en FNKE is verantwoordelijk voor Nederland en de social media-campagne in België. Voordat de commercial live ging op de Facebook– en Instagrampagina van Thor, zijn wij op fansites en fora profielen gaan opbouwen. Op het moment dat Thor de eerste teasers postte, hebben wij die gedeeld op de fansites en fora. Zo ontstond de eerste buzz.

Een paar dagen daarna heeft The Mountain de volledige versie gedeeld, is het persbericht verstuurd en gingen de campagnes op social media live. In de dagen die daarop volgden, hebben wij onze mediarelaties met succes ingezet om online een zo groot mogelijk bereik te creëren. Een kleine greep uit de publicaties:

impressies shame or glory pr bureau fnke

Ook in Coosto is duidelijk het effect van deze campagne te zien. Met enkele artikelen nog in de pijplijn, is deze campagne nu al een succes te noemen!

shame or glory sodastream pr bureau fnke