Sodastream viert de Dag van de Duurzaamheid

FNKE Breakdown

Voor SodaStream hebben wij een activatie uitgevoerd op de Dag van de Duurzaamheid. Met SodaStream voorkom je namelijk het gebruik van 2.000 PET-flessen per jaar. Die single serve flesjes zijn een groot probleem, alleen al in Nederland worden er per dag 1,5 miljoen van weggegooid.

Activatie

Op een locatie waar mensen gewend zijn aan activaties en waar de ‘gemiddelde Nederlander’ te vinden is, plaatsten wij grote banners met de boodschap. Tegelijkertijd lieten wij mensen kennis maken met de kracht van SodaStream: “Make water exiting”. Ruim 350 geïnteresseerden hebben zelf van kraanwater, bruiswater gemaakt in een herbruikbaar ½ liter flesje.

Doel

Creëren van awareness voor:

– het enorme probleem met PET flessen;

– de oplossing van SodaStream dat van ons goede kraanwater perfect bruiswater maakt.

Aanpak

Op basis van monitoring en analyse bleek dat de recycling van PET flessen met statiegeld is geregeld en dat het actuele probleem vooral wordt veroorzaakt door ½ liter flesjes zonder statiegeld.

pr bureau fnke activatie sodastream

Online campagne Dag van de Duurzaamheid

Rondom de activatie op de Dag van de Duurzaamheid heeft FNKE geadverteerd op Facebook met een gifje en een video van de dag. Dit om de milieuvoordelen bij het gebruik van SodaStream te benadrukken en awareness voor het merk te creëren.

De campagne was gericht op mensen in Nederland tussen de 18 en 65 jaar met een interesse voor San Pellegrino (frisdrankbedrijf), Evian, Sodawater, Mineraalwater, Plastic particle water pollution, Plasticsoep, Perrier, Plastic pollution of Clean Ocean Project.

Deze doelgroep bestaat uit 130.000 mensen.

  •  Online campagne Dag van de Duurzaamheid
  •  Online campagne Dag van de Duurzaamheid

Resultaat activatie

resultaat activatie dag van de duurzaamheid sodastream-6

Het bereik (groene balk) onder mannen en vrouwen was bijna gelijk. Logisch, want daar is in de doelgroepselectie geen onderscheid in gemaakt. De betrokkenheid (blauwe balk) bij de berichten lag bij vrouwen wel een stuk hoger dan bij de mannen, 60% tegenover 39%. Bij de vrouwen valt het op dat de doelgroep met name zit in de leeftijd tussen de 35 en 64.

Verder valt op dat het bij mannen compleet omgedraaid is en de engagement het hoogste is bij de leeftijd tussen de 18-24 jaar.

Binnen no-time zijn de flesjes uitgedeeld en hebben on- en offline duizenden mensen kennis gemaakt met SodaStream.


Diensten

Opdrachtgever

3