Online zichtbaarheid voor een actief jongerenprogramma voor Make My City Proud in Arnhem

FNKE Breakdown

AM Support heeft samen met de Gemeente Arnhem en nog vier organisaties het initiatief Make My City Proud opgezet. Een initiatief om jongeren aan te sporen activiteiten te ondernemen in eigen stad. Met als doel: meer jongeren van de straat houden en behoeden voor criminaliteit. Door een actief en sportief programma-aanbod, gaat de Gemeente Arnhem verveling van jongeren tegen op een leeftijd en binnen wijken waarin zij worden blootgesteld aan criminaliteit. Aan FNKE de opdracht om dit programma onder de aandacht te brengen bij de doelgroep.

Vraag

Hoe bereiken we de jongeren in Arnhem en laten we hen deelnemen aan verschillende activiteiten. Natuurlijk met het doel om de jongeren tijdens de zomer een alternatief op “hangen op straat” te bieden.

 

Onze aanpak

Doelgroep analyse

Uit diverse gesprekken met Make My City Proud en zes andere stakeholders, bleek dat de doelgroep jongeren al vanaf jonge leeftijd geldt: 12-20 jaar. Daarom hebben we als secundaire doelgroep voor ouders gekozen, allen wonend in Arnhem.

Concept en middelen

Het conceptThis year is all about you(th), komt voor uit een samenwerking van zes verschillende partijen, die samen een zomer vol activiteiten aanbieden. 

Om deze gezamenlijkheid uit te stralen hebben we een content hub ontwikkeld. Eén plek waar alles samenkomt. Een landingspagina, waar alle activiteiten per week zichtbaar zijn. Ook de plek waarnaar we vanuit de verschillende kanalen verwezen. 

De landingspagina binnen de content hub is volledig in stijl van de campagne ontwikkeld.

website-social-campagne-arnhem               website-arnhem-social-campagne

Met een Facebook, Instagram én YouTube paid campagne hebben we awareness gecreëerd voor het programma-aanbod. Omdat Make My City Proud de slogan was van de campagne, en er geen bijbehorende social media kanalen waren, hebben we deze effectief ingericht en voorzien van organische content. 

Via social campagnes op Facebook, Instagram en YouTube hebben we traffic naar de website gegenereerd, zodat Make My City Proud en de georganiseerde activiteiten, de aandacht kregen die ze verdienen.

 

social-paid-campagne-arnhem

 

Resultaat

Met deze campagne hebben we een flinke boost aan websiteverkeer veroorzaakt. De KPI’s (gebaseerd op landelijke benchmarks) zijn ruim overschreden. De website traffic werd voor 82% veroorzaakt door Facebook In Stream video’s in de mobiele app. Via YouTube is vooral awareness gecreëerd, zonder directe doorkliks. Dit was volgens verwachting i.v.m. de awareness boodschap van de video en minder doorklikgedrag dan op Facebook. 

Door de verschillende kanalen in te zetten hebben we een brede doelgroep bereikt (qua leeftijd jongeren én ouders) met het programma-aanbod.

We made our city proud!