Meer bekendheid voor Knab Gemaksbeleggen met influencers

FNKE Breakdown

Door de blog ‘Hoe herken je een waardevolle blogger?’ zijn wij benaderd door Knab. Knab was op dat moment druk bezig met het vormgeven van de campagnes voor de rebranding en wilde graag ‘iets’ met bloggers en influencers doen.

Laagdrempelig informeren met influencers

‘Iets’ met bloggers / influencers doen kan natuurlijk maar dan schiet het middel het doel voorbij. ‘Iets’ moet eerst helder zijn, voor je de vertaling naar middelen maakt. Na een succesvolle brainstormsessie gingen wij van tafel met een helder doel: het laagdrempelig informeren van verschillende doelgroepen over Gemaksbeleggen.

#invloedopjegeld

Om de juiste doelgroepen te bereiken, hebben wij vijf totaal verschillende influencers drie maanden lang Gemaksbeleggen laten testen. Met data-analyses en ons medianetwerk hebben wij de juiste mensen voor deze campagne gevonden.

Door drie maanden lang te schrijven en te vloggen over Gemaksbeleggen, hebben wij de de vijf doelgroepen uitgebreid kennis laten maken met Knab Gemaksbeleggen.

Op 3 oktober was de kick-off bij Knab. Na een korte uitleg over Gemaksbeleggen zijn de bloggers Justine Biesot, Suzanne van Schaik, Arjan Olsder, Roger Geurts en Marieke Hagesteijn zelf gaan beleggen. Hun ervaringen, keuzes en uiteraard de behaalde rendementen hebben zij gedurende drie maanden gedeeld. Daarnaast heeft de expert van Knab ook geblogd over het onderwerp.

influencer campagne knab pr bureau fnke

Resultaat influencer campagne

Een belangrijke doelstelling voor deze campagne was het verhogen van het verkeer naar de pagina over Gemaksbeleggen. Door de bloggers en hun content steeg het verkeer op de landingspagina, zowel het organische als het referral verkeer. Dat laatste natuurlijk door de blogs en vlogs van de influencers.

Daarnaast is er duidelijk een effect waar te nemen in onze monitoring.

resultaat influencer campagne knab pr bureau fnke 2 resultaat influencer campagne knab pr bureau fnke

Alle blogs en vlogs op een rij

Arjan Olsder – Gadgetgear

“Ik ben begonnen met een portefeuille en daarna overgestapt op losse aandelen. Met succes, het uiteindelijke rendement was €24,68!”

 1. De eerste blog van Arjan
 2. Arjen is enthousiast!
 3. Yes, 4 van de 5 sterren in Arjan zijn laatste blog

Suzanne van Schaik – Fashionisaparty

“Ik heb geen specifieke strategie gevolgd maar gewoon wat geprobeerd. Dat heeft in drie maanden toch €30 opgeleverd. Ik blijf het dan ook doen, het kost weinig moeite en levert mij wel geld op.”

Bekijk de vlogs van Suzanne:

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

Nummer 4

Marieke Hagesteijn – Shopaholiekmama

“Het was een fijne samenwerking met Knab en FNKE. Het beleggen ging ook goed, alleen had ik de winst van Trump niet voorzien, dat heeft mij wel geld gekost! Ik heb in drie fondsen belegd, van offensief tot defensief. De meest offensieve heeft het meeste opgeleverd.”

 1. Lees hier de eerste blog van Marieke over haar kennismaking met beleggen.
 2. In de tweede blog zie je hoe Marieke er voor staat.
 3. Marieke rond de proefperiode af in haar laatste blog over Gemaksbeleggen bij Knab.

Roger Geurts – Beursig

“Ik begon defensief met een modelportefeuille van Gemaksbeleggen met als uitgangspunt dat bijvoorbeeld het referendum over de grondwetswijziging in Italië en de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor onrust zouden zorgen. Dit bleek achteraf mee te vallen waardoor de defensieve keuze achter bleef op bijvoorbeeld de offensieve portefeuilles van Gemaksbeleggen. Ik heb niet gewisseld maar na een tijdje heb ik naast de defensieve modelportefeuille ook wat van de offensieve modelportefeuille gekocht.”

 1. De kick off
 2. Tussenstand na een maand Gemaksbeleggen
 3. De stand na 2 maanden.

Justine Biesot – Eatsleepdress

“Ik heb eigenlijk van alles geprobeerd met twee verschillende portefeuilles met daarnaast een los aandeel. Dat ging best goed! In drie maanden tijd heb ik €30 rendement behaald over €500. Al met al vond ik het interessant en heb ik veel geleerd!”

 1. Het eerste resultaat van Justine
 2. Tussenstand
 3. De eindstand van Justine