Lancering van in4nite op Dutch Design Week

FNKE Breakdown

in4nite is een unieke samenwerking tussen 10 designers en de multinational Low & Bonar die samen op de Dutch Design Week nieuwe concepten presenteren. Deze concepten hebben 1 ding gemeen, ze zijn allemaal gemaakt van Low & Bonar’s Colback.

De opdracht

Een succesvolle deelname aan de Dutch Design Week, met relevante aandacht voor  het samenwerkingsproject.

De in4nite campagne

Low & Bonar wil met in4nite laten zien dat het openstaat voor dergelijke samenwerkingen. In de markt wordt awareness gecreëerd over deze specifieke technologie en de mogelijkheid voor kruisbestuivingen met verschillende toepassingen en markten.

We hebben de campagne in vijf stappen opgedeeld:

 1. Vertel je verhaal

In aanloop naar Dutch Design Week volgen wij de designers in het proces. Hiervan worden verhalen gemaakt, die in verschillende vormen worden verteld. Wij creëren verhaallijnen rondom de designers in combinatie met het product van Low & Bonar en 1 verhaal over het product zelf.

 1. Kies per doelgroep de juiste vorm

Een korte teaser die het proces op een sexy manier in beeld brengt of een document met technische termen. Binnen bepaalde doelgroepen relevant maar niet voor iedereen. Goed kiezen is dus essentieel. Om de bezoeker van DDW aan te spreken zorgen wij voor storytelling met film als vorm.

 1. Bereik je doelgroep, op plek waar ze al zijn

De film wordt door ons gepost op de sociale netwerken Facebook en Instagram. Door inzet van advertenties op deze kanalen bereiken wij zeer gericht het juiste publiek, waardoor de verhalen ook daadwerkelijk de doelgroep raken.

 1. Zorg voor aandacht in de media

Een tof project, een unieke samenwerking, een nieuwe vorm voor een bestaand product, maar bovenal nieuws! Geen nieuws voor Radio 1, maar wel nieuws dat verschillende soorten media bereikt. We kiezen voor verschillende haakjes: design/lifestyle/ondernemen/techniek/innovaties. Binnen deze categorieën stellen wij een perslijst met journalisten op die door ons actief worden benaderd.

 1. Aantrekken en vasthouden

De doelgroep heeft het project al voorbij zien komen op Facebook en in hun feed op Instagram. Ook in de media waren er artikelen te lezen. Nu moet alleen de expositie nog bezocht worden!

Doelstellingen

  • in4nite met succes in de (vak)media krijgen
  • Awareness creëren voor het project
  • Bezoekers trekken naar de expo op DDW

Resultaten

    • Internationale aandacht in Sight Unseen, The Architects Newspaper, Dezeen, Designboom
    • Artikelen in Elle Decoration, Duurzamer Werken, Algemeen Dagblad etc.
    • Artikelen in vakmedia Texpress, Mobilia Interieurtextiel, Architectenweb, Materia etc.
    • Lokale aandacht in Arnhem en Eindhoven
    • Bereik van 1,5 miljoen in Nederland
    • Totaal van 242 berichten, inclusief social media
    • Succesvolle lancering van in4nite en drukbezochte stand op DDW 2017
    • 10 prachtige video’s van elk ontwerp en de ontwerper