Introductie van de JEE-O bloom series by Edward van Vliet

FNKE Breakdown

JEE-O ontwikkelde samen met de Nederlandse topontwerper Edward van Vliet de bloom series. In het voorjaar toonde JEE-O dit nieuwe badkamerconcept voor het eerst aan het publiek op de designbeurs Salone del Mobile in Milaan. Aan ons de opdracht om de collectie in de schijnwerpers te zetten.

Het van oorsprong Nijmeegse JEE-O is in 15 jaar uitgegroeid tot internationaal designers platform. De afgelopen jaren lanceerde het bedrijf verschillende unieke badkamerconcepten met gerenommeerde designers. Voor de introductie van de JEE-O bloom series richten wij ons op het hoge segment interieur- en designliefhebbers.

De opdracht

Hoe brengen we de bloom series van JEE-O onder de aandacht bij consumenten- en vakmedia en hoe draagt dit bij aan de positionering van JEE-O als internationaal designers platform?

Doelstellingen

Het doel is meer naamsbekendheid voor de bloom series bij verschillende doelgroepen in meerdere landen. Dat vertalen we in deze doelstellingen:

 • Media exposure over JEE-O en de bloom series
 • Publicaties in relevante vak- en consumentenbladen
 • Succesvolle social media campagnes met kosten per kijker <€0,10

Onze aanpak: een geïntegreerde PR-campagne

Dat vraagt om een geïntegreerde aanpak. Met een persbericht in meerdere talen bereiken we relevante vak- en consumentenbladen in Nederland, Engeland en Duitsland. Onze perslijsten beperken we tot alleen de relevante titels. Geen bulk-lijst dus. De belangrijkste titels bellen we na.

pr bureau fnke Case introductie van de JEE-O bloom series by Edward van Vliet

Omdat de eerste presentatie van de bloom series op de designbeurs in Milaan is, vertonen we de Facebook en Instagram advertenties aan een selectief publiek. Daarnaast plaatsen en promoten we een interview met Lammert Moerman (creatief directeur JEE-O). De mensen die de advertentie te zien krijgen zijn design- en interieur liefhebbers tussen de 35 en 55 jaar die Nederlands of Engels spreken en onlangs Milaan bezochten. Daarnaast gebruiken we een lookalike doelgroep met mensen die overeenkomende kenmerken hebben met de Facebook page fans van JEE-O.

Op de designbeurs in Milaan verzamelen we zoveel mogelijk visitekaartjes van journalisten. Tijdens en direct na de beurs sturen we de journalisten een mediakit toe met HR-beelden van de bloom series.

Een persmoment in Nederland

Later in het jaar haalt JEE-O de Milaanse designbeurs naar Nederland. Op het 15-jarige verjaardagsfeest van het merk presenteren we de bloom series bij C-More in Nijmegen. Geheel in de stijl van de Milaanse designbeurs. De internationale partners van JEE-O komen hiervoor speciaal naar Nijmegen en krijgen vier dagen lang de JEE-O experience. Dit event gaf ons de gelegenheid om een persmoment te organiseren. Op de persmiddag interviewen journalisten en bloggers de designers Edward van Vliet en Lammert Moerman.

 

 

Om het verhaal van JEE-O te vertellen maken we voor het feest een video die 15 jaar JEE-O vertaalt. De video distribueren we vervolgens via social media en brengen we onder de aandacht bij de doelgroep met advertenties.

 

De resultaten

 • Een organisch bereik van plm. 1 miljoen (print, online nieuwspagina’s en social)
 • 30 publicaties over de bloom series van JEE-O (print, online nieuwspagina’s en social)
 • Publicaties in oa WOTH, ELLE Decoration, Design vakblad wellness, architectenweb, vosgesparis en De Telegraaf
 • Een sprekende video met het verhaal van 15 jaar JEE-O
 • Een social media campagne met de video met de volgende resultaten:
  • Organisch bereik 22k
  • Geadverteerd bereik 20k, kosten per unieke kijker €0,07