Introductie: de nieuwe koers van Oxxio

FNKE Breakdown

Met een data-gedreven en geïntegreerde PR-campagne hebben wij de nieuwe koers van energieleverancier Oxxio geïntroduceerd.

Keuzes op basis van data

Als data-gedreven PR-bureau zijn wij in december 2016 begonnen bij Oxxio met het meten en analyseren van de positie van Oxxio in de energiemarkt. Daarbij hebben we gekeken naar klantervaringen, klantbehoefte, sentiment, bereik en volume.

Uit deze analyses bleek dat het sentiment van Oxxio in december 2016 negatiever was dan andere energieleveranciers. Met deze inzichten hebben we een versnelling van de bestaande plannen gerealiseerd. Met realtime dashboards op de werkvloer bij Oxxio hebben we het team inzicht gegeven en scherp gehouden op klantsignalen.

pr bureau fnke oxxio monitoring

Webcare wist namelijk wel wat er tegen het merk werd gezegd maar op teamniveau zag men dagelijks onvoldoende wat er over het merk werd gezegd. Deze klantsignalen en problemen hebben een gezicht gekregen in de serie #Opgelost-video’s. Echte Oxxianen lossen in deze serie veelvoorkomende problemen op of proberen ze te voorkomen.

Inmiddels is het sentiment rondom het merk Oxxio gekeerd en hebben wij de afgelopen maanden de nieuwe koers van Oxxio geïntroduceerd. Hieronder lees je hoe we dat hebben gedaan.

pr bureau fnke oxxio nieuwe koers

App in het nieuws

Eerst is de volledig vernieuwde app gepromoot met een persbericht op de doelgroepen Tech en Vakmedia. Op hetzelfde moment won de app ook 2 Lovie Awards en hebben we dit bericht getarget op de fans van Oxxio en verschillende engagement audiences.

Daarnaast hebben we content geschreven voor Oxxio.nl, die verdieping geven op de publicaties in de media.

Resultaten

Oxxio’s app first-strategie

Na het lanceren van de vernieuwde app in de media, hebben we de verdieping gezocht op Marketingfacts. Met Isabel Thijssen, product owner app, hebben we een blog geschreven over de app first-strategie van Oxxio. Deze blogpost is in samenwerking met de redactie Marketingfacts verfijnd.

Oxxio & Metro

pr bureau fnke oxxio nieuwe koers metro

De millennial is de dominante doelgroep voor Oxxio. Metro past uitstekend bij deze doelgroep en in co-creatie met Metro is een geïntegreerde campagne uitgewerkt. Op basis van een interview door  Paul met de eindbaas van Oxxio heeft Metro een redactioneel artikel geschreven voor de krant en de website over de nieuwe koers. Via de social kanalen van Metro is dit artikel vervolgens gedeeld.

Aansluitend is er content verschenen over hetzelfde onderwerp op Oxxio.nl.

Conclusie

Dat PR voor ons verder gaat dan persberichten en mediarelaties mag duidelijk zijn. Aan deze campagne is een lange tijd van plannen en organiseren vooraf gegaan maar de nieuwe koers van Oxxio is nu algemeen bekend. App first, de beste digitale service en dé energieleverancier voor de millennial. Door nauw samen te werken met redacties, social media slim in te zetten en mediarelaties hebben we geweldige resultaten voor Oxxio behaald met een geïntegreerde en data-gedreven PR-campagne.


Diensten

Opdrachtgever

3