Contentstrategie voor Pegasus Functional Fitness

FNKE Breakdown

Een nieuwe sportschool in Arnhem. En niet zomaar één. Pegasus Functional Fitness. Een sportschool met persoonlijkheid. Een geschiedenis met defensie en daarmee ook een aanbod van work-outs gericht op fit worden voor je werk. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ondersteuning, maar is het vooral een vrijblijvende, kwalitatieve sportschool waar je je doelen kunt bereiken. Voor deze unieke sportschool hebben we een doelgroepanalyse gedaan, wat resulteerde in een concreet plan van aanpak voor de website flow en eerste online campagnes.

Vraag

Aan FNKE de vraag: hoe zorgen we ervoor dat heel Arnhem (en omstreken) ons kent en weet wat we te bieden hebben? Pegasus Functional Fitness positioneren in de markt, zorgen dat de organisatie vindbaar is binnen de gewenste doelgroep. Er is voornamelijk behoefte aan richting voor de online communicatie van Pegasus. Gerichte vragen die ervoor zorgen dat de juiste antwoorden naar boven komen en er een plan is dat direct uitgevoerd kan worden.

 

Onze aanpak

Doelgroep: Arnhemmers (en omgeving) met een persoonlijk doel om functioneel fit te worden en te blijven. 

Na een kick-off waarin we de doelgroepen en doelen hebben bepaald, hebben we een onderverdeling gemaakt in een eerste en tweede fase. Een eerste fase om een basis te leggen voor alle online kanalen en content voor Pegasus. En een tweede fase om campagne te gaan voeren.

In de eerste fase hebben we de volgende analyses gedaan:

  • Interviews met eigenaren over doelgroep
  • Een concurrentieanalyse (scan op online kanalen van grootste concurrenten)
  • Een SEO analyse

Samen hebben we vier profielen opgesteld van verschillende soorten doelgroepen die potentieel leden zijn voor Pegasus. Een mooi resultaat als gemene deler, die zij in al hun content mee kunnen nemen is een beschrijving van de mindset van Pegasus leden:

“Gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar meer dan een plek om te bewegen. Ze willen bediend en ontzorgd worden en zich bevinden in een omgeving met de juiste mindset. Het gaat niet om de buitenkant, maar om de binnenkant.”

Dit hebben we vertaald naar:

FNKE-pegasus-functional-fitness-website-advies

Na de livegang van de website, hebben we bekendheid bij de doelgroep bereikt met een Facebook en Instagram awareness campagne.

FNKE-pegasus-social-campagne   FNKE-pegasus-social-campagne   FNKE-pegasus-social-campagne

Resultaat

Naast een mooie start voor Pegasus om hun communicatie verder op te bouwen, hebben we met de openingscampagne direct zichtbaarheid voor de nieuwe sportschool opgebouwd:

  • 23.465 personen in Arnhem bereikt via Facebook en Instagram ads
  • 1135 website bezoeken in de eerste maand, waarvan 50% direct uit de Facebook en Instagram campagne

Na een succesvol eerste jaar heeft Pegasus ons opnieuw ingeschakeld om nieuwe leden aan te trekken. Vanuit de doelgroep en leden data van het eerste jaar hebben we social video’s gemaakt met ‘USP’s’ en een concrete oproep tot een gratis proefles of kennismaking. Deze video’s zijn ingezet voor een nieuwe social campagne en hebben nu een prominente plek op de website.

FNKE-website-advies-pegasus-functional-fitness