Citymarketing campagne Reisbureau T Grune Hert

FNKE Breakdown

In de nieuwe visie moet de Arnhemse citymarketing betekenisvolle verhalen vertellen. Elke stad is namelijk voor iedereen weer iets anders en heeft letterlijk en figuurlijk vele gezichten. Die gezichten en de verhalen daarachter zetten we met de campagnes in de etalage.

De opdracht

Arnhem is een ontzettend groene stad. Je loopt vanuit de binnenstad via park Sonsbeek direct de Veluwe op. Naast Sonsbeek telt de stad nog 25 andere parken, van groot tot klein. Maar iets dat zo alom aanwezig is, valt niet meer op. Het is voor de Arnhemmer gewoon geworden dat ze in zo’n groene stad wonen. De opdracht voor deze pr & content marketing campagne was dan ook:

“Arnhemmers bewust maken van de unieke groene omgeving van de stad en hen trots maken op het groen.”

PR-bureau FNKE - t grune hert arnhem abri

De campagne voor ‘T Grune Hert

We hebben ons in de campagne gefocust op het fysieke groen. Duurzaamheid was voor deze campagne geen thema. We hebben de positieve effecten van het groen naar voren gebracht en inzichtelijk gemaakt hoeveel er eigenlijk te doen is in al dat groen. Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om het leuk te hebben, het gebeurt juist om de hoek!

De campagne is met pr, content marketing, (paid) social media, lanceringsevent, free publicity, branded content en OOH, volledig geïntegreerd uitgevoerd.

Data-gedreven doelgroepen

De pr & content marketing campagne was gericht op ‘De Arnhemmer’. Die bestaat natuurlijk niet. Er zijn doelgroepen gemaakt voor bewoners en studenten. Uit de data van Arnhem in Cijfers en interviews hebben we een aantal buyer persona’s opgesteld. Uit de data bleek ook dat bijna 1 op de 3 Arnhemmers een migratieachtergrond heeft. Dat gegeven hebben we terug laten komen in de campagne.

Reisbureau ‘t Grune Hert

Reisbureau ‘t Grune Hert is het creatieve concept voor de pr & content marketing campagne. We hebben gekozen voor een reisbureau omdat reisbureaus zelf eigenlijk niks doen, behalve cureren en promoten van wat er al is. Dat hebben wij ook gedaan.

Bij de groenpartners in de stad hebben we het programma voor oktober opgehaald en gepromoot. Daarnaast hebben we hebben drie verhalen extra uitgelicht. Daar is een uitgebreide reportage van gemaakt.

De resultaten van de campagne Reisbureau ‘T Grune Hert

Gedurende de eerste drie weken van oktober was ‘t Grune Hert niet te missen in Arnhem. Uitschieters waren het item bij DWDD waar boswachter Jeroen Glissenaar zat en een item bij Het Oog Op Morgen zat wethouder Jan van Dellen om het over Arnhemse citymarketing te hebben.

Het gecombineerde bereik van de campagne was ruim 1,8 miljoen mensen. Het lanceringsevent was druk bezocht, er zijn gedurende de middag bijna 300 mensen geweest om van het geweldige uitzicht op de 13e verdieping van het WTC te genieten.

PR-bureau FNKE - t grune hert arnhem 3

Deze pilot was dan ook zeer geslaagd voor de gemeente Arnhem en er komt dan ook een vervolg.