Wat is de waarde van PR voor jou als Gadgetgear

  • Opinie
Leestijd: 2 m

FNKE Breakdown

Deel 2 in de serie over de waarde van PR voor klant/blogger/vlogger/influencer/journalist/iets anders. Arjan Olsder, hoofdredacteur van Gadgetgear, wat is de waarde van PR voor jou?

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Arjan Olsder, hoofdredacteur van GadgetGear.nl.

Wat is PR voor jou als journalist / blogger?

Het is vitaal voor het dagelijks nieuws. Als het om productnieuws is het dé bron van snel te schrijven berichten. Fact checken is doorgaans niet heel hard nodig. Wel is het belangrijk dat persberichten ’toegankelijk’ zijn. Zeker tijdens beurzen zijn er veel persberichten die afvallen. Simpelweg doordat ik niet meteen (of binnen 1 klik) het fotomateriaal heb of doordat het een enorme ongestructureerde letterbrij is.

Wat is jouw ervaring met PR (bureaus)?

Het gros is echt top. Maar ja, ze moeten in eerste instantie allemaal iets van mij. Pas wanneer je de vraag andersom gaat stellen kom je er achter hoe je op waarde wordt geschat. En ja, dat heeft ook impact op het plezier dat je hebt wanneer je met het bureau werkt en hoeveel van mijn tijd ze krijgen wanneer het druk is.

Wat verwacht je van een PR-bureau?

Dat ze er aan werken dat ik snel en simpel mijn verhaal kan brengen. Materialen moeten klaar staan en berichten moeten duidelijk zijn. Ik wil niet eerst moeten bellen om vragen te stellen of 36x klikken in een stomme dropbox om bij de juiste foto te komen.

Waar zit voor jou de waarde van PR?

PR zorgt er voor dat het hele verhaal bij de journalist komt. Ik ontkom er niet aan ook nieuws uit andere bronnen te tappen, maar dat kost veel tijd. Immers moet ik nieuwsberichten van verschillende partijen gaan vergelijken om te kijken wie wat waar heeft bij verzonnen dan wel uit eigen ervaring heeft getapt.

Wat is goede PR?

Goede PR bevat niet al teveel hyperbolen. Gewoon zeggen wat je me brengt is genoeg. Ik bepaal zelf wel hoe enthousiast het nieuws mij maakt 😉

Wat is slechte PR?

Incomplete berichten en de verwachting dat ik wel achter foto’s aan bel. Of nog erger, dat ik account gegevens voor één of andere vage perssite ga onthouden om aan één foto van het product te komen. Langzame PR is slechte PR. Heb ik te weinig geduld voor. 

De waarde van PR voor:

6

Meer blogs

Je hebt niks aan PR-waarde, hier heb je wel wat aan

Leestijd: 3 m

In de afgelopen week heb ik als voorzitter van de jury voor de Content Marketing Awards 2018 de ingezonden cases voor de categorie Not For Profit beoordeeld. Binnen een aantal van deze cases werd de PR-waarde als belangrijkste PR KPI gebracht. In sommige cases was een hoge PR-waarde zelfs verheven tot het belangrijkste doel. Dat zegt niet zozeer iets over het niveau, maar meer over de manier waarop opdrachtgevers (en wat ouderwetse opdrachtnemers) met PR-waarde omgaan.

Waarde van PR voor Desirée Pelgrom van Curvacious

Leestijd: 3 m

Ik ben Desirée Pelgrom-Geurts, 33 jaar, getrouwd en moeder van dochter Shae (3). Ik ben begonnen met ondernemen op m’n 18e als administratieve duizendpoot voor kleine bedrijven, runde een webwinkel en begon in 2010 als hobby te bloggen. Dit groeide na enkele jaren uit tot een onderneming waardoor ik zowel de administratieve werkzaamheden en de webwinkel achter me heb gelaten. Inmiddels blog ik dus alweer bijna 8 jaar op Curvacious, een feel good lifestyle blog.Naast het bloggen is er de afgelopen jaren steeds meer werk met vrouwelijke ondernemers bij gekomen die ik help met allerlei praktische tips omtrent tekstwerk, SEO, professioneel bloggen, online marketing en brainstorm- en sparringsessies.

Waarde van PR voor Yvette van Hellemondt

Leestijd: 3 m

Ik ben Yvette van Hellemondt, communicatiespecialist bij Oxxio en sinds maart verantwoordelijk voor de PR & Socials. PR zie ik als een methode om de verhalen van de organisatie, de medewerkers en onze klanten te vertellen. Of eigenlijk…te laten vertellen. PR zie ik als een methode om de verhalen van de organisatie, de medewerkers en onze klanten te vertellen. Of eigenlijk…te laten vertellen. Zo helpt PR bij het verbinden van de mensen en ons merk. De kunst is om de verhalen zo te vertellen dat mensen getriggerd worden, de verhalen slikken en er iets van vinden. Want goede PR verspreidt zich vanzelf.

Waarde van PR voor Hans Kramer

Leestijd: 3 m

Mijn naam is Hans Kramer. Ik ben allereerst als trotse aandeelhouder verantwoordelijk voor content en PR bij het sociale crowdfunding platform Lendahand. Wij creëren werkgelegenheid en toegang tot basisbehoeften als (schone) energie, drinkwater en onderwijs in ontwikkelingslanden. PR gaat voor mij over het opzoeken van je klanten, je leveranciers en je (nieuwe) medewerkers met verhalen die het vertrouwen en de relatie verstevigen. Bereik is nog steeds een factor die meespeelt, maar de focus verschuift gelukkig richting impact maken. De ene keer vertel je een verhaal via een mooi interview met je voorman of- vrouw in een grote krant, de andere keer doe je dat via je app of eigen blog en zet je Custom Audience of retargeting advertenties in op Facebook om mensen daarnaartoe te krijgen.