Stop met praten over jezelf

  • Opinie
Leestijd: 2 m

FNKE Breakdown

Niets vermoeiender dan mensen die dag in dag uit alleen maar over zichzelf praten. Al is je levensverhaal nog zo bijzonder, op een gegeven moment ben je me gewoon kwijt. Veel leuker vind ik mensen met wie ik het ook eens over andere dingen kan hebben. Precies dat zouden bedrijven en merken ook meer moeten doen.

Leef je in

Vorige week schreef ik een blog over Inbound PR en hoe je als bedrijf met relevante content media maar ook andere stakeholders naar je toe kunt trekken. Dit doe je door je in te leven in je doelgroep en voor hen interessante content te maken en verspreiden via de kanalen waar jouw doelgroep zit.

Belangrijk daarbij is om ook eens over andere dingen te praten dan jezelf. Dus niet alleen over hoe geweldig jouw bedrijf is of de dingen die je doet, maar ook over andere onderwerpen die bij jou en je doelgroep passen.

 

Luister

Dit artikel van The Drum sluit hier mooi bij aan. De auteur, John Long, beschrijft het heel treffend: ‘Think about the kind of people you find interesting and enjoy being around. They don’t ramble on endlessly about themselves. They’ve got a knack for finding what interests you—and they always seem to have some interesting tidbit about that subject that captures your attention. They meet you on your level. They listen. They fascinate. And so should brands.’

Maar hoe weet je waar jouw bedrijf over zou moeten praten? Om daarachter te komen moet je: 1. heel goed weten waar je als bedrijf voor staat en 2. je doelgroep door en door kennen. En wat moet je doen om een ander te leren kennen? Precies, luisteren. Zoek uit waar je doelgroep zich bevindt en zorg dat je weet wat hen bezighoudt en boeit.

 

Praat geen poep

Wat je ook nodig hebt is geloofwaardigheid. Dus, praat over zaken waar je verstand van hebt en die bij jouw bedrijf passen en sla de plank niet mis, zoals Pepsi afgelopen zomer deed met hun Kendall Jenner-campagne. Met alle negatieve gevolgen van dien voor zowel het merk als de reality-ster.

Vertel iets waarmee je de interesse opwekt, op een manier die je doelgroep aanspreekt. Alleen zo win je hun vertrouwen en krijg je er loyaliteit voor terug. En dat is waar het je uiteindelijk om te doen is, toch?

Lees verder: The Drum

6

Meer blogs

Hoe een zoekwoorden analyse inzicht geeft in je doelgroep

Leestijd: 4 m

Wist je dat je zoekwoorden onderzoek nog veel eerder in het proces van je contentstrategie kunt inzetten? Een zoekwoorden analyse geeft je namelijk ook een goed eerste beeld van wat er speelt rondom jouw merk, producten of diensten. Is je onderzoek specifiek genoeg, dan kun je dit zelfs koppelen aan jouw doelgroep. We leggen je in deze blog in een paar stappen uit hoe dit werkt.

In 4 stappen naar een sterk content concept

Leestijd: 4 m

Er is steeds meer online materiaal en iedereen wil zijn boodschap kwijt. Maar hoe kom je tot een goed content concept waarmee je voldoende opvalt én aansluit bij de behoefte van je doelgroep? Dit is cruciaal is voor het slagen van jouw campagne. In deze blog beschrijven we 4 stappen die jou helpen om tot een goed content concept te komen.

Hoe ontwikkel je een succesvolle social media campagne?

Leestijd: 5 m

Om je social media campagne succesvol te laten zijn, moet je nadenken over zowel de strategische als de creatieve aspecten van je campagne. Een goed plan, mét aantrekkelijke content. In deze blog laten we je zien hoe je een succesvolle social media-campagne kunt ontwikkelen.

Deze 3 elementen bepalen de groeikansen voor jouw bedrijf

Leestijd: 3 m

In onze eerdere blog beschreven we hoe Michella middels het Groeicollege leerde om groeikansen te definiëren voor FNKE. En waarom een groeiverhaal hierin van belang is. Maar naast een groeiverhaal, is het definiëren van concrete groeikansen van belang om er mee aan de slag te kunnen. Hoe definieer je dit voor jouw organisatie?