Merk om van te houden: Red Wing Shoe Company

  • PR
Leestijd: 2 m

FNKE Breakdown

Bij FNKE werken wij voor merken waarvan wij houden en waar wij vier kliks mee hebben. Maar de wereld is groot en gevuld met andere merken waar wij stiekem ook wel een beetje verliefd op zijn. Red Wing Shoe Company is zo’n merk.

Red Wing Shoes from Red Wing, Minnesota

In 1905 begint Charles Beckman samen met 14 investeerders Red Wing Shoe Company. Het doel van het bedrijf: comfortabele werkschoenen maken voor houthakkers, boeren en mijnwerkers. Er is blijkbaar vraag naar want het bedrijf is gelijk een groot succes.

Binnen tien jaar produceert het bedrijf ruim 200.000 paar schoenen per jaar en wordt het één van de grootste leveranciers van army boots aan het Amerikaanse leger. Zowel in de Eerste als in de Tweede Wereldoorlog trekt G.I. Joe ten strijde op schoenen uit Red Wing, Minnesota. Maar ook de ontluikende olie-industrie loopt op speciaal ontworpen Red Wing schoenen. Net als later de Amerikaanse postbodes. Waarom? Ze zijn comfortabel en eigenlijk niet stuk te krijgen, ook ruim 100 jaar later nog niet.

Made in the USA

Ik ben een groot fan van het merk. De liefde is ontstaan bij The Globe in Arnhem en mijn eerste was een Classic Moc Style no. 875. Dat is een jaar of zes, zeven geleden en de tweede zool zit er nu onder, eigenlijk het enige dat echt slijt aan deze schoenen. Verder worden ze, met de juiste verzorging, alleen maar mooier. Er staan nu drie van die mooie dozen in mijn kast, nog een 875 en een Beckman Oxford Black Featherstone. Niet de goedkoopste schoenen maar deze zijn dan ook allemaal Made in the USA, grotendeels met de hand en met materialen uit de USA. Iets wat in 100 jaar niet is veranderd.

 

Het is zo onwijs Amerikaans maar daarom ook zo goed. Alles ademt liefde voor het vak en het product.

 

Iets waar ik pas achter kwam nadat ik ze had gekocht, eerder vond ik het aparte schoenen die je toen nog niet zoveel zag. Lekker lomp en prima voor kantoor maar je kan er ook zonder problemen mee door de modder stampen. Maar ze maken naast schoenen voor hippe boys in de stad ook nog steeds de werkschoenen waar ze ooit mee zijn begonnen.

 

Storytelling in optima forma

Door het verhaal en de manier waarop het wordt verteld, is het een merk waar ik van ben gaan houden. Het klopt gewoon helemaal, waar de verhalen van andere merken soms gezocht of bedacht aanvoelen. Storytelling in optima forma.

Helaas bestaat The Globe in Arnhem niet meer en moet ik het voorlopig doen met de drie paar in mijn kast. Een goede reden om snel dus naar de Red Wing store in Amsterdam te gaan. Wel eerst even sparen…

6

Meer blogs

Een ijzersterke contentplanning in 3 stappen

Leestijd: 4 m

Misschien herken je het? Je krijgt vanuit de hele organisatie verzoeken, ideeën en vragen over mogelijke content. Je gaat als een malle alle content verzamelen en verspreiden, of geeft anderen opdracht dit te doen, om maar zichtbaar te blijven. Maar eigenlijk heb je geen idee of het ook echt wat oplevert en of het je doelgroep raakt. Daarom is er een goede structuur nodig vanuit een weloverwogen contentstrategie. Maar hoe begin je aan zo’n structuur? In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen om een effectieve, gestructureerde contentplanning te maken met behulp van het 3H-model.

Hoe een zoekwoorden analyse inzicht geeft in je doelgroep

Leestijd: 4 m

Wist je dat je zoekwoorden onderzoek nog veel eerder in het proces van je contentstrategie kunt inzetten? Een zoekwoorden analyse geeft je namelijk ook een goed eerste beeld van wat er speelt rondom jouw merk, producten of diensten. Is je onderzoek specifiek genoeg, dan kun je dit zelfs koppelen aan jouw doelgroep. We leggen je in deze blog in een paar stappen uit hoe dit werkt.

Hoe ontwikkel je een succesvolle social media campagne?

Leestijd: 5 m

Om je social media campagne succesvol te laten zijn, moet je nadenken over zowel de strategische als de creatieve aspecten van je campagne. Een goed plan, mét aantrekkelijke content. In deze blog laten we je zien hoe je een succesvolle social media-campagne kunt ontwikkelen.

Deze 3 elementen bepalen de groeikansen voor jouw bedrijf

Leestijd: 3 m

In onze eerdere blog beschreven we hoe Michella middels het Groeicollege leerde om groeikansen te definiëren voor FNKE. En waarom een groeiverhaal hierin van belang is. Maar naast een groeiverhaal, is het definiëren van concrete groeikansen van belang om er mee aan de slag te kunnen. Hoe definieer je dit voor jouw organisatie?