Een fantastisch blog, maar geen traffic

  • Content marketing
Leestijd: 2 m

FNKE Breakdown

Met bloggen kun je een autoriteit worden binnen jouw branche. Dus je start met bloggen. Je investeert flink in het bedenken van verhaallijnen. Bijvoorbeeld op basis van alle vragen die je ooit gesteld zijn. De vragen poppen één voor één bij je op, maar het omzetten naar verhaallijnen blijkt wat lastiger. Je pakt de issuekalender erbij en komt tot de conclusie dat je alle zinvolle haakjes al wel kent. Moederdag in mei, Vaderdag in juni en Kerst in december. Er zijn vast nog meer leuke, seizoensgebonden inhakers te vinden, gebruik daar je gezonde verstand voor.

De vragenlijst is klaar, de issues zijn duidelijk, maar het schrijven wil nog niet vlotten. Ik voel met je mee. Sinds een aantal weken lever ik de dinsdagblog op onze site. Het schrijfplan van Paul helpt mij hier erg bij en zo ook de cursus Creatief schrijven, die ik afgelopen vrijdag afrondde. Tijdens de cursus zijn er een aantal methodes behandeld. De methode die het best bij mij past is Free Writing. Hierbij selecteer je een onderwerp, die je met een brainstorm volledig omsingeld met alle associaties die in je opkomen. Daarna start je met schrijven, zonder dat je op de verhaallijn en spelling let. Je schrijft letterlijk alles wat in je opkomt van je af. Daarna breng je structuur aan in je verhaal.

Op basis van het schrijfplan is het je gelukt een fantastische blog te schrijven. Vol verwachting publiceer je de blog op op je website en log je direct in op Google Analytics om live de bezoekers te bekijken.

Er gebeurt niets…

 

Een fantastische blog, maar geen traffic

Een goede blog is waardeloos als niemand hem kan vinden. Eén van de oplossingen voor dit probleem is SEO, een marketing techniek die je helpt bij het creëren van zichtbaarheid van jouw content. Via deze link vind je een goed SEO overzicht dat je helpt bij het verbeteren van je zichtbaarheid. Hoe vindt de bezoeker jouw website? Zorg er voor dat je weet op welke woorden jouw doelgroep zoekt. Organiseer een brainstorm, schrijf keywords op en denk hierbij ook aan de synoniemen.
Er zijn verschillende handige tools die je hierbij kunnen helpen. De Google Adwords Keywordplanner is er daar één van. Nu jij je keywords weet, is het essentieel om ze te gebruiken in de tekst die je zojuist hebt geschreven, zonder dat het irritant wordt. Als je WordPress gebruikt, zorg dan dat je de Yoast SEO plug-in hebt geïnstalleerd. Yoast helpt je op een hele makkelijke manier om jouw SEO-score per bericht te verbeteren. Heb je geen WordPress site, check dan de on-Page factors voor SEO.

Het verhaal is altijd leidend! Schrijf daarom eerst een blog en ga daarna pas nadenken over keywords en dergelijke. Gebruik hierbij ook deze 10 schrijftips.

 

Social als aanjager

Uiteraard deel je jouw verhaal op Twitter en Facebook. Helaas bereik je op Facebook organisch gemiddeld nog maar 10% van je fans. Door slim te adverteren kun je je doelgroep isoleren en heel gericht bereiken.
Vergeet LinkedIn niet. Sinds de komst van Pulse ben ik dit netwerk meer gaan waarderen. Op Pulse knip en plak je de blog in de editor, waarna je actief naar je eigen site linkt. Hierna publiceer je het bericht, waardoor jouw connecties zien wat jij zojuist hebt geplaatst. Door deze inspanningen op social scoor hoger in de zoekresultaten.

Dan is het nu tijd om al het bovenstaande doen, in te loggen in Analytics en zien of het werkt, succes!

 

6

Meer blogs

Een ijzersterke contentplanning in 3 stappen

Leestijd: 4 m

Misschien herken je het? Je krijgt vanuit de hele organisatie verzoeken, ideeën en vragen over mogelijke content. Je gaat als een malle alle content verzamelen en verspreiden, of geeft anderen opdracht dit te doen, om maar zichtbaar te blijven. Maar eigenlijk heb je geen idee of het ook echt wat oplevert en of het je doelgroep raakt. Daarom is er een goede structuur nodig vanuit een weloverwogen contentstrategie. Maar hoe begin je aan zo’n structuur? In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen om een effectieve, gestructureerde contentplanning te maken met behulp van het 3H-model.

In 4 stappen naar een sterk content concept

Leestijd: 4 m

Er is steeds meer online materiaal en iedereen wil zijn boodschap kwijt. Maar hoe kom je tot een goed content concept waarmee je voldoende opvalt én aansluit bij de behoefte van je doelgroep? Dit is cruciaal is voor het slagen van jouw campagne. In deze blog beschrijven we 4 stappen die jou helpen om tot een goed content concept te komen.

Hoe ontwikkel je een succesvolle social media campagne?

Leestijd: 5 m

Om je social media campagne succesvol te laten zijn, moet je nadenken over zowel de strategische als de creatieve aspecten van je campagne. Een goed plan, mét aantrekkelijke content. In deze blog laten we je zien hoe je een succesvolle social media-campagne kunt ontwikkelen.

Stappenplan: zo maak je een buyer persona

Leestijd: 7 m

Één van de grootste valkuilen van organisaties is dat ze na het formuleren van hun merkverhaal meteen overgaan tot zenden, via advertenties, blogs of social posts. Maar voordat je met je marketingbudget gaat smijten is het goed om te beseffen dat ook jouw doelgroep wat te vertellen heeft. Sterker nog: zonder te luisteren naar je klanten is elke euro die je uitgeeft gebaseerd op aannames. De kans is groot dat je boodschap niet goed aansluit bij hun behoeften. Ga daarom in gesprek met je doelgroep. Maak de verbinding en zet ze in beweging.