Zonder budget is social media zinloos

Content marketing

FNKE breakdown

Heb je (als organisatie) geen budget om te adverteren op Facebook? Stop er dan maar mee. Dat is de boodschap van Avinash Kaushik, Digital Marketing Evangelist bij Google.

Doe even een simpele check op Facebook. Hoeveel mensen bereik je met een organische post op Facebook? Bij Expedia hebben ze 6,4 miljoen likes en op een bericht reageren 75 mensen. “0.00113%. That’s a painful stab in your heart.”

De verhouding is in de laatste jaren behoorlijk scheef gegroeid. Wil je als bedrijf opvallen tussen die enorme contentstroom, dan moet je gaan adverteren. Niet stoppen met social maar er geld tegenaan gooien. Stop met leuke eigen inhoud maken, koop reclameplekken in.

Dat is iets wat wij al onze klanten ook adviseren, kies voor een geïntegreerde aanpak bij PR en zorg dat je de juiste doelgroepen gericht bereikt met social media. Fijn dat de goeroes het met ons eens zijn 😉

PS: Geen zin/tijd om het hele artikel te lezen? Hier vind je een mooie samenvatting over waarom je op social media moet adverteren

Lees verder: Kaushik.net

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon