Weapon of mass instruction

PR

FNKE breakdown

Met het Empire State Building als canvas, veertig 20.000 Lumen beamers en een 5k film vragen Travis Threlkel en Louie Psihoyos aandacht voor het uitsterven van dieren wereldwijd. Na verschillende campagnes met licht en stilstaand is er nu voor het eerst bewegend beeld te zien is op het Empire State. En wat voor beeld… Ontzettend indrukwekkend om te zien en beangstigend dat er zoveel prachtige dieren er zo slecht aan toe zijn. Het levert wel een jaloersmakende campagne op met een geweldig bereik, volgens mij is dit de droom van elke PR-professional.

Dit is het voorlopige slotstuk van een campagne die al langer loopt. Louie Psihoyos trekt al jaren de wereld over om beelden van bedreigde diersoorten te projecteren op gebouwen, soms met maar meestal zonder toestemming. Uiteindelijk wordt al dit materiaal gebruikt voor een documentaire. Tot die tijd moet hij het doen met dit soort “weapons of mass instruction” om de wereld wakker te schudden. Het resultaat mag er zijn.

Overigens is het Empire State niet alleen gekozen vanwege de iconische status, het is ook één van de meest duurzame gebouwen van de stad New York. Kortom, een geweldige campagne, ik ben benieuwd naar de documentaire en andere acties van deze bijzondere man. Bekijk de video van het event op de site van de New York Times.

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon