Wat maakt een persbericht succesvol?

PR

FNKE breakdown

In 2013 heeft SHIFT Communications onderzoek gedaan naar wat de beste momenten zijn om een persbericht te versturen. De uitkomst? Maandag en dinsdag, het liefst vroeg. Wil je opvallen, verstuur je dus op een ander moment en beland je niet onder op de stapel. Twee jaar later hebben ze de distributie van meer dan 100.000 persberichten geanalyseerd en hoe vaak deze zijn gedeeld op negen grote social media-netwerken, waaronder natuurlijk Twitter, Facebook en LinkedIn. De meeste persberichten worden anno 2015 op dinsdag en woensdag verstuurd.

Op zich is dat niet spannend maar wel nice to know. Maar de top 10 van meest gedeelde persberichten vertegenwoordigen 14% van de totale social shares. Dat houdt dus in dat 0,009% van alle persberichten verantwoordelijk zijn voor 14% van alle berichten op social media. Dat is gigantisch. Maar hoe hebben deze berichten dat gedaan? Het gaat er niet alleen meer om op te vallen, nee, je moet content creëren waar de consument iets mee wil doen.

In een volgende blogpost vertelt Tori Sabourin van SHIFT Communications daar meer over. Een gokje: content moet kort en krachtig zijn om deelbaar te zijn. Het liefst wil je een combinatie van beeld met een korte, sterke tekst met een verhaal dat mensen aanspreekt.

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon