Wat kost content marketing?

Content marketing

FNKE breakdown

Investeren in content marketing is een slimme zet: je bereikt je doelgroep met relevante content waardoor het aantal leads en de omzet op de lange termijn stijgt. Maar wat kost het? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Welke dat zijn vertel ik je graag!

Wat kost content marketing?

De kosten van content marketing hangen af van het uurtarief waar je mee werkt. Wij laten je zien hoeveel uur wij per taak investeren, zodat je een idee krijgt van de kosten*. Bij FNKE hanteren we een flat rate van €100,- per uur.

 

Welk doel wil je bereiken met content marketing?

Je kunt oneindig geld uitgeven aan content marketing. Maar belangrijker is: wat zijn je doelen? Stel doelen en KPI’s op, doe een nulmeting en bepaal wat je het komende jaar wil bereiken. Wil je een stijging van 10% in het aantal whitepaper downloads? Wil je een social media campagne draaien met <€0,05 kosten per klik? Wil je ten minste X aantal bezoekers op je event? Wat je doel ook is, het is belangrijk om dit scherp te hebben voordat je begint met de uitvoer van je plan. Want zonder doelen en KPI’s kun je ook niet meten of je je werk goed hebt gedaan en of je geld goed is ingezet.

 

Nulmeting incl. rapportage 3,5 uur
KPI’s vaststellen 2 uur
Content marketingplan 4 tot 6 uur

 

Als je voor het eerst begint met content marketing en je kunt nog geen nulmeting doen, stem je KPI’s dan af op de resultaten van concurrenten of zoek naar gemiddelden in de branche. Door tussentijds je campagnes te monitoren en analyseren, kun je campagnes op tijd bijsturen zodat je het beste resultaat boekt.

Ontdek hoe je in 7 stappen een content marketingplan maakt!

 

Wie wil je bereiken met content marketing?

Voordat je weet hoeveel budget je gaat inzetten, moet je weten wie je wil bereiken. Hoe groot is de doelgroep die je wil bereiken, wat kenmerkt ze en hoe kun je ze bereiken? Breng je doelgroep zo specifiek mogelijk in kaart zodat je je centen goed inzet. Je doelgroep specifiek maken begint met het opstellen van een buyer persona. Een buyer persona vertelt je meer over de mediaconsumptie, de doelen en uitdagingen van je doelgroep. Zo breng je content waar je doelgroep naar op zoek is onder de aandacht op de kanalen waar je doelgroep actief is. Dat heet slim omgaan met je budget!

 

Buyer persona opstellen incl. doelgroeponderzoek 6 uur
Tone of voice uitwerken 4 uur

 

Relevante en SEO geoptimaliseerde content maken

Ons vak draait om het onder de aandacht brengen van relevante content bij de doelgroep. De zoektocht van je doelgroep begint in de meeste gevallen op Google. Aan ons de nobele taak om relevante content te maken en deze SEO te optimaliseren zodat je hoog scoort in Google.

Klikt je de doelgroep op jouw website, zorg er dan voor dat je onder de aandacht blijft. Dit doe je door bezoekers te verleiden met relevante content in de vorm van downloadbare whitepapers en checklists. In ruil voor de download laten ze hun e-mailadres achter, zodat jij ze kunt opvolgen met marketing automation of een nieuwsbrief.

 

Content topics bepalen 3 uur
SEO optimaliseren webpagina 2 uur
Blog schrijven 4 tot 6 uur
Nieuwsbrief opstellen 3 uur

 

Door content te recyclen kun je kosten besparen. Waarschijnlijk staan er al een aantal blogs op je website of heb je al nog een aantal artikelen die je (opnieuw) onder de aandacht kunt brengen. Kijk wat hiervan nog relevant is, herschrijf het waar nodig en publiceer het opnieuw.

 

Bereik vergroten met advertenties

Goede content vliegt uiteindelijk vanzelf, maar voor dat de zoekmachines jouw content hebben geïndexeerd, ben je weer een aantal weken verder. Daarom adviseren wij om gericht te adverteren met je content, zodat je het bereik (op de korte termijn) vergroot. De resultaten van je betaalde campagne brengen we in kaart met een rapportage.

 

Social media campagne incl. bijsturen** 3 uur
Campagne rapportage 2 uur

 

**Afhankelijk van de looptijd en het type campagne 

Kom meer te weten over je concurrenten met media-monitoring.

 

Doelgroep opvolgen met marketing automation

Een (kosten)efficiënte manier om je content marketing te managen is de inzet van marketing automation. Marketing automation is een geautomatiseerd systeem voor al je marketingactiviteiten. Doordat je voor al je marketingactiviteiten vanuit één softwaretool werkt, zorg je ervoor dat alle content goed op elkaar is afgestemd en de juiste content op het juiste moment bij de doelgroep onder de aandacht komt. Omdat je alle resultaten van je campagnes in je systeem ziet, kun je bijsturen op de kanalen waar je actief bent.

In ons blog ontdek je hoe je marketing automation inzet.

 

Opzetten marketing automation workflow 6 uur

 

Wat kost een PR of content marketing bureau?

Je kunt je eigen PR en content marketing doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau. Het uurtarief voor een PR-, marketing- of communicatiebureau varieert grofweg van €75 tot €125 per uur. Bij FNKE hanteren we een flat rate van €100,- per uur.

 

Lees hier wat je investering in content marketing oplevert.

*De genoemde uren zijn afhankelijk van wijzigingen.

 

Alles weten over doelgroepgerichte content marketing?

Download Whitepaper Content Marketing

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon