Wat heeft 2016 in petto?

Opinie

FNKE breakdown

Funke is op de kop af 181 dagen oud. Net als veel van onze branche genoten zijn we 4 januari weer gestart in ons eerste levens- en tweede kalenderjaar. Dit ging natuurlijk gepaard met een nieuwjaarsborrel tijdens de lunch.

Het was keihard aanpoten om op te starten en onze klanten te servicen op het niveau dat wij voor ogen hebben. Daarnaast bleek het vinden van nieuwe collega’s een tijdrovende en lastige klus. Gelukkig vonden wij na onze eerste operationele maand versterking. Paul Clappers was onze eerste nieuwe Funke collega. Wendy namen wij mee van rvg media & impact (never change a winning team). Al snel bleek dat alleen de versterking van Paul niet voldoende was, waardoor het zoeken van een nieuwe ervaren collega weer een hot item was. Wat hoe vind je als startup een senior collega? Gelukkig start Romana van der Heusen op 1 februari bij ons als Junior. De enige vacature die wij dan nog hebben is die van senior, met minimaal drie jaar bureau-ervaring.

Goede voornemens

Naast de terugblik staat de vooruitblik, die gepaard gaat met goede voornemens. Die hebben wij natuurlijk ook!

In 2016 zetten wij nog meer in op onze bestaande klanten. Zij zijn de motor van ons bedrijf, de ambassadeurs van onze onderneming. Daarom investeren wij in 2016 nog meer in deze relaties. Daar willen wij meer voor doen. Dat betekent natuurlijk niet dat de deur dichtgaat voor nieuwe klanten. Zijn er vier kliks, dan gaan we aan de slag!

In 2016 integreren wij onze diensten nog beter. Onze onlinemarketing specialisten zorgen samen met onze PR adviseurs voor vuurwerk in de aankomende campagnes. Het spanningsveld tussen deze twee diensten wordt daardoor eenvoudig getackeld, waardoor de PR wordt verrijkt met onlinemarketing. Geen betekenisloze in your face poppende banners, maar slim doordachte en uitgevoerde campagnes waarbij de inhoud bepalend is en het verhaal wordt verteld.

Funke – U = FNKE

In 2016 worden wij nog persoonlijker, daarom vousvoyeren wij niet meer. Kijkend naar onze naam viel de U in Funke ons direct op. Daar hebben wij dus afstand van gedaan. 2016 staat in het teken van tutoyeren en daarom gaan wij voortaan door het leven als FNKE.

Maar hoe spreek je FNKE nou eigenlijk uit. Wij namen de proef op de som. Bekijk de video:

 

In al ons enthousiasme zijn wij gestart met de naam Funke. Een check binnen het merkenregister en KvK leverde geen hits op, binnen dezelfde branche. Dus waren we good to go!

Niets bleek minder waar toen er tegen het einde van vorig jaar een brief op onze deurmat viel, waarin wij dringend werden verzocht onze naam te wijzigen om verwarring te voorkomen. In goed overleg met de merkhouder hebben wij gekozen voor de kunst van het weglaten, daarom verandert onze naam naar FNKE en alle daarmee in verbinding staande domeinen.

Zo zie je maar dat FNKE opvalt!

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon