Waarom FNKE het als PR bureau anders doet

PR

FNKE breakdown

Een PR bureau starten in 2015, wie doet dat nu nog? PR is toch hartstikke dood? PR is toch hopeloos ouderwets. Zomaar een paar opmerkingen die ik na de start te horen kreeg. FNKE is nog net geen jaar oud en heel bewust een PR bureau. Niets meer en niets minder. Geen gedoe met moeilijke toevoegingen als 2.0.

PR is mensenwerk

Voor mij was het een logische keuze want PR is mensenwerk. Het structureel beïnvloeden van de beïnvloeders. Het aangaan van een betekenisvolle relatie. Nergens in de definitie wordt er gerept over wie dan die beïnvloeder is of met wie er een betekenisvolle relatie moet worden aangegaan. Dat printmedia niet meer het alleenrecht op de roeptoeter heeft, moge algemeen bekend zijn en dat is wat PR nu ook zo leuk maakt.

Bij FNKE doen we aan Inbound PR. Wij introduceren met veel liefde en passie nieuwe merken, producten en diensten op de Nederlandse markt. Hierbij hebben wij als jong PR bureau, met ervaren lieden, een heel scala aan te gekke mogelijkheden. Dat alleenrecht op de roeptoeter is verdwenen bij print en het medialandschap is verdeeld. Mooi, dat geeft ons de kans om eens te kijken wie er nu echt toe doet en of dat ook meetbaar effect heeft. Dankzij een handvol fantastische tools zijn wij in staat om de resultaten van onze inspanningen te meten. En dat gaat inmiddels veel verder dan de mediawaarde (waar al meer dan genoeg over is gezegd voor nu). Off topic verheug ik mij al wel op de aanstaande branchediscussie @Coopr.

 

Maar wat is het dan dat wij anders doen?

Als klein, maar groeiend, bureau hebben wij een duidelijke purpose en een heel duidelijk beeld over waar wij in 2020 willen staan: in de top 5 en het liefst bovenaan. Daarom is er vorig jaar heel duidelijk gekozen om af te splitsen van rvg media & impact om ons zo 100% op PR te kunnen focussen. Om het beste uit de mensen naar boven te kunnen halen, werkt FNKE volgens de principes van Holacracy: zonder bazen en managers.

Een bewuste keuze die natuurlijk niet over één nacht ijs is gegaan. Kijkend naar de huidige top en de bureau’s ver daarbuiten, ontdekte ik dat er een gat was. Een gat tussen de kleine bureau’s en (middel)grote. Onafhankelijkheid stond voor mij als een paal boven water. Want onafhankelijkheid geeft de ruimte om eigen keuzes te maken, eigen klanten te kiezen en het zorgt ervoor dat je wendbaar bent. En wendbaarheid is wat er nodig is om een dynamisch PR bureau te runnen. Onafhankelijkheid is vrijheid, dus eigen keuzes = meer plezier!

En als je als PR bureau met veel plezier voor je klanten werkt, leidt dat onherroepelijk tot betere resultaten. Het gat liet nog iets anders zien: traditionele PR vs geïntegreerde PR. Dit gat geeft ons de mogelijkheid om te laten zien dat ons groeiende bureau heel goed snapt wat er speelt in de wereld. PR staat bij FNKE niet persé voor free publicity. Het is een onderdeel, maar geen doel. Het doel wat wij voor ogen hebben, is het overbrengen van de boodschap. Het aangaan van een dialoog. Echte PR, maar dan wel de PR die je van een bureau anno 2016 mag verwachten. PR waarbij alle relevante kanalen worden gebruikt en waarbij alles gemeten wordt. Facebook Insights, Google Analytics, Coosto, Lead Social, een PR Dashboard en meetpixels op de website van de klant. Wij meten wat af bij FNKE, om ervoor te zorgen dat het effect van een campagne snel inzichtelijk is. Daarom zijn wij in staat om snel bij te sturen of om gericht te pitchen bij influencers. Concurrenten of trends vallen hierdoor direct op. Omdat campagnes bij ons áltijd geïntegreerd zijn, en omdat PR natuurlijk owner van social is, lukt het ons om het juiste verhaal -passend bij het platform- over de bühne te brengen.

Zonder de traditionele PR-waarde zijn de PR inspanningen dus wel te meten, als je de KPI’s maar scherp op je vizier hebt.

PR is helemaal niet ouderwets, maar juist springlevend!

 

Download Whitepaper Inbound PR

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon