Twitter je of Twitter je niet

Content marketing

FNKE breakdown

Twitter is voor mijzelf al tijden niet meer relevant. Ik steek er simpelweg te weinig energie in om te verwachten dat ik er ook iets betekenisvol uit kan halen. Het platform is als een bad hair day: Ik probeer het te laten werken, maar als ik in de spiegel kijk dan is het toch niet wat ik er van zou verwachten.

In de afgelopen maanden heb ik Twitter weer iets meer aandacht gegeven. Ik ben begonnen met een  reset: zo heb ik iedereen ontvolgd en lijstjes weer nieuw leven in geblazen. Maar toch merk dat ik het lastig vind om Twitter goed te onderhouden, terwijl het -met de juiste liefde en aandacht – een heel leuk platform is. Ik ontmoette er @aljo en @paul waarmee ik nu samen bij FNKE werk. Maar door meer mensen te volgen en niet consequent lijstjes bij te houden werd het onoverzichtelijk. Daarnaast lag de nadruk steeds meer op zenden en retweeten, waardoor het overzicht verdween.

Waarom wilde ik dan eigenlijk terug naar Twitter? Dat had vooral te maken met de lovende verhalen van collega’s bij FNKE, mijn ervaringen uit het verleden en de veranderende algoritmes van Facebook: “persoon X vindt de post van persoon y (die ik helemaal niet ken, laat staan interessant vind) leuk”. Facebook heeft dit zover doorgevoerd dat ik inmiddels een plugin gebruik die dergelijke berichten blokt.

Screenshot 2016-01-26 13.58.05

Op Twitter vind ik het ook lastig om te bepalen wie ik moet volgen. Dat is anders op Facebook want iedereen waarmee ik bevriend ben, ken ik écht en ik heb er  waarschijnlijk een biertje mee gedronken. Facebook is voor mij vanaf mijn eerste aanmelding in  2010 een netwerk dat ik vooral privé gebruik. Ik like er nagenoeg geen merken of blogs met een pagina. Vertoef er omdat… Ja waarom eigenlijk?

Ik denk om te zien wat er met mijn close friends gebeurd en om te zien wat er in mijn  omgeving gebeurd. Ik gebruik het netwerk volledig anders dan mijn vrouw. Zij volgt veel pagina’s en merken op Facebook en leest er over opmerkelijke zaken of over de nieuwste trends. Ikzelf gebruik daar -heel nerdy- RSS feeds voor. Zo blijf ik op de hoogte en houd ik mijn tijdslijn clutter vrij.

Terug naar Twitter. Waarom, ik weet het nog niet. Terug naar de interactie, de snelheid en – met de juiste aandacht – het overzicht. Ik verwacht er inhoudelijke discussies over mijn vakgebied, het lezen van nieuwtjes en het halen van kennis. En ja ik beloof het,  dit is de laatste keer dat ik het probeer.

Heb jij tips over wie ik moet volgen, laat het mij weten: @bramjeurissen

 

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon