Stem op FNKE voor de SAN New Kids on the Block-award

Opinie

FNKE breakdown

Yes, we zijn genomineerd voor onze eerste award, de SAN New Kids on the Block! Maar dat is nog maar het begin, we hebben alle hulp nodig om de eerste ronde door te komen. Stem daarom op ons (beetje naar beneden scrollen, rechterkant)! De verkiezing wordt georganiseerd door Stichting Adverteerdersjury Nederland (SAN)B&BA en Fonk.

Stemmen doe je zo

New Kids on the Block

Om mee te mogen doen, moesten de bureaus voldoen aan de volgende criteria: maximaal 3 jaar oud en ‘here to stay’ in de zin van innovatief/vernieuwendwerk dat ertoe doet en klanten die ertoe doen.

In totaal dingen er 28 bureaus mee naar de award. Om op de longlist te komen, moeten de bureaus in de eerste ronde de meeste stemmen verzamelen (heb je al gestemd?). De 15 best scorende bureaus (eventueel aangevuld met twee ‘wildcards’) presenteren zich in een groot overzichtsverhaal in Fonk Magazine van 22 maart. Deze 15 bureaus vormen samen de Longlist.

Van longlist naar shortlist

De 15 bureaus van de Longlist worden door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van Fonk en aan de hand van hun websites. De Hoofdjury komt op 28 maart a.s. bijeen om alle vijftien bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld.

Op 9 mei geven de 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury. Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. Bij staken der stemmen geeft de mening van de Hoofdjury de uiteindelijke doorslag. De drie finalisten worden op 9 mei a.s. ter plekke bekend gemaakt.

Hoe wordt winnaar gekozen?

De uiteindelijke winnaar van de SAN New Kids on the Block 2016 verkiezing wordt dus op 9 mei gekozen, maar wordt pas bekend gemaakt op donderdag 1 juni 2017 tijdens de feestelijke uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum en de winnaar ontvangt dan het SAN New Kids on the Block Accent 2016. Maar voor we daar zijn, moeten we eerst deze ronde goed door komen.

Stemmen dus! En daarna natuurlijk doorsturen naar al je vrienden, familie, voetbalvereniging en verre kennissen.

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon