Ondernemen betekent vrijheid

Opinie

FNKE breakdown

In 2014 ben ik gevraagd om onderdeel te worden van de oudste Arnhemse Ronde Tafel, Tafel 15. Ik had destijds geen idee wat ik er van kon verwachten. Tijdens een huisbezoek door de nieuwe leden-commissie hebben ze mij dat  in geuren en kleuren uitgelegd.

Gezellige gasten, goed eten en drinken en iets terugdoen voor de maatschappij, dat past wel bij  mij. En zo geschiedde: in januari 2014 was ik lid van Ronde Tafel 15. Een club met mannen die zich allemaal in dezelfde levensfase bevinden. De één net vader en eigenaar van een succesvol hotel. De ander een te gekke functie bij een multinational met kinderen van 8 jaar oud.

Het mooie van de Tafel vind ik de overeenkomsten. Iedereen weet hoe het is om druk te zijn, de struggle voor balans tussen werk en privé maar daarnaast toch de behoefte voelen om een service project op te pakken. Het hoort ook bij de vrijheid die je als ondernemer hebt. Vrijheid om zaken op te pakken die je belangrijk vindt, of waar je kansen ziet.

Natuurlijk netwerken
Ik heb een hekel aan netwerkborrels. Op een of andere manier voelen de gesprekken vaak onnatuurlijk aan en zodra ik merk dat er over mijn schouder wordt gekeken of er een gesprekspartner te vinden is die wel handel brengt, ben ik al klaar. Dat is anders binnen de Ronde Tafel. Anders omdat je elkaar op een andere manier leert kennen. Tijdens een van de service projecten bijvoorbeeld. De Tafel mij toch al veel gebracht, en mag ik er veel brengen. Een luisterend oor en een coachend gesprek. Een vriendendienst op juridisch gebied tijdens onze naamswijziging en vele memorabele avonden.

Iets terugdoen voor de maatschappij
Van het verbouwen van het Toon Hermans Huis in Arnhem, tot het adviseren van de PR commissie. Of het verzorgen van een Kerstdiner voor de bewoners van Siza Woongroep Het Dorp, tot de vaste waarde Running Dinner, dat wij één keer per twee jaar organiseren. Allemaal service projecten waarbij het Goede Doel centraal staat.

Running Dinner voor Ome Joop’s Tour
Dit jaar is het weer tijd voor het grootse project Running Dinner. Ome Joop’s Tour is als goed doel gekozen. Ome Joop’s Tour maakt het voor armlastige kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud mogelijk om op vakantie te gaan. Iets wat zij vanwege de thuissituatie vrijwel nooit doen of hebben gedaan. Twee weken lang trekt Ome Joop’s Tour met ruim 150 kinderen op de fiets door Nederland. Ze  bezoeken zij veel leuke plekken en soms ook pretparken. In 2015 kwam Ome Joop’s Tour in zwaar weer terecht, waardoor de 166ste editie in 2016 niet meer zeker was.

Daarom zetten wij ons als Ronde Tafel dit jaar met Running Dinner in voor Ome Joop’s Tour. En natuurlijk zorgt FNKE voor de regionale aandacht in de media. Zo krijgt een oude traditie nieuwe aandacht.

 

Ronde Tafel 15

 

 

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon