Merk om van te houden: Red Wing Shoe Company

PR

FNKE breakdown

Bij FNKE werken wij voor merken waarvan wij houden en waar wij vier kliks mee hebben. Maar de wereld is groot en gevuld met andere merken waar wij stiekem ook wel een beetje verliefd op zijn. Red Wing Shoe Company is zo’n merk.

Red Wing Shoes from Red Wing, Minnesota

In 1905 begint Charles Beckman samen met 14 investeerders Red Wing Shoe Company. Het doel van het bedrijf: comfortabele werkschoenen maken voor houthakkers, boeren en mijnwerkers. Er is blijkbaar vraag naar want het bedrijf is gelijk een groot succes.

Binnen tien jaar produceert het bedrijf ruim 200.000 paar schoenen per jaar en wordt het één van de grootste leveranciers van army boots aan het Amerikaanse leger. Zowel in de Eerste als in de Tweede Wereldoorlog trekt G.I. Joe ten strijde op schoenen uit Red Wing, Minnesota. Maar ook de ontluikende olie-industrie loopt op speciaal ontworpen Red Wing schoenen. Net als later de Amerikaanse postbodes. Waarom? Ze zijn comfortabel en eigenlijk niet stuk te krijgen, ook ruim 100 jaar later nog niet.

Made in the USA

Ik ben een groot fan van het merk. De liefde is ontstaan bij The Globe in Arnhem en mijn eerste was een Classic Moc Style no. 875. Dat is een jaar of zes, zeven geleden en de tweede zool zit er nu onder, eigenlijk het enige dat echt slijt aan deze schoenen. Verder worden ze, met de juiste verzorging, alleen maar mooier. Er staan nu drie van die mooie dozen in mijn kast, nog een 875 en een Beckman Oxford Black Featherstone. Niet de goedkoopste schoenen maar deze zijn dan ook allemaal Made in the USA, grotendeels met de hand en met materialen uit de USA. Iets wat in 100 jaar niet is veranderd.

Het is zo onwijs Amerikaans maar daarom ook zo goed. Alles ademt liefde voor het vak en het product.

Iets waar ik pas achter kwam nadat ik ze had gekocht, eerder vond ik het aparte schoenen die je toen nog niet zoveel zag. Lekker lomp en prima voor kantoor maar je kan er ook zonder problemen mee door de modder stampen. Maar ze maken naast schoenen voor hippe boys in de stad ook nog steeds de werkschoenen waar ze ooit mee zijn begonnen.

Storytelling in optima forma

Door het verhaal en de manier waarop het wordt verteld, is het een merk waar ik van ben gaan houden. Het klopt gewoon helemaal, waar de verhalen van andere merken soms gezocht of bedacht aanvoelen. Storytelling in optima forma.

Helaas bestaat The Globe in Arnhem niet meer en moet ik het voorlopig doen met de drie paar in mijn kast. Een goede reden om snel dus naar de Red Wing store in Amsterdam te gaan. Wel eerst even sparen…

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon