Houden van is ook loslaten

Opinie

FNKE breakdown

Houden van is ook loslaten. Een uitspraak die ik ooit uit de mond van mijn moeder hoorde. Als puberzoon had ik geen idee waar dat over ging. Inmiddels heb ik als vader nog steeds geen idee, mijn kinderen zijn pas drie jaar oud. Als ondernemer viel vandaag het kwartje.

In 2007 startte ik parttime bij rvg, het bedrijf van mijn moeder. Het was altijd de bedoeling dat ik het bedrijf over zou nemen maar werd in 2010 na haar overlijden in stroomversnelling doorgevoerd. In de jaren daarna zette ik rvg volledig naar mijn hand. Van een bureau gefocust op lezersacties voor printtitels, veranderde ik rvg langzaam maar zeker richting een full service PR-bureau dat nog steeds verdomd goed was in lezersacties.

In 2015 startte ik FNKE. Dit deed ik om focus bij beide bedrijven te creëren. In de eerste maanden werkte ik één dag per week bij rvg en de overige tijd bij FNKE. rvg werd verder ontwikkeld en kreeg de aandacht en liefde die ik niet kon geven.

Houden van is ook loslaten

Het loslaten van mijn eerste onderneming, het gedachtegoed van mijn moeder, bleef ik uitstellen. Ik sprak er vaak over, maar durfde de beslissing nog niet te maken. Inmiddels ben ik sinds de zomer bij geen enkel overleg meer geweest, ken ik de meeste nieuwe relaties niet en worden er zonder mijn inbreng aan de lopende band nieuwe klanten getekend en diensten bedacht. Geen groot moment maar een geleidelijke overgang, tot vandaag dan het kwartje viel.

Vandaag geef ik het stokje officieel over aan Anouschka, Kimberly en Leonie. Zij zijn het team dat rvg ook door de aankomende 50 jaar heen loodsen, zoals Els Verlaat en mijn moeder Ria Vedder dat sinds 1978 hebben gedaan. Ik blijf alleen nog als grootaandeelhouder betrokken.

team rvg

Ik ben trots op de prestaties en inzet van het team. Het geeft mij de vrijheid om te werken aan de toekomst van FNKE, dat ook als een raket gaat!

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon