Een mijlpaal: ik werk 10 jaar bij RVG/FNKE!

Persoonlijk

2022 is een bijzonder jaar. Ik blies maar liefst 10 kaarsjes op de taart uit. 10 jaar in dienst bij RVG. Het begon in 2012.

2022 is een bijzonder jaar. Ik blies maar liefst 10 kaarsjes op de taart uit. 10 jaar in dienst bij RVG. Het begon in 2012. Ik trok destijds de stoute schoenen aan en belde de “de eigenaar van toen nog RVG Communicatie” om te vragen of hij, ondanks dat er geen vacature was, wellicht een leuke baan voor me had. Diezelfde middag nog zat ik bij Bram op kantoor, en twee weken later hielp ik met de verhuizing naar het nieuwe kantoor in het WTC in Arnhem om daarna meteen aan de slag te gaan.

De tijd is voorbij gevlogen. Tijdens een stofzuigronde thuis (het thuiswerken heeft ons geleerd dat je tijdens het stofzuigen de beste inzichten krijgt) bedacht ik me dat 10 jaar in dienst bij hetzelfde bedrijf, in onze branche, bijzonder is. Ik concludeerde dat een aantal factoren belangrijk zijn geweest. 

Bedrijf in beweging

In de afgelopen 10 jaar is er geen jaar hetzelfde geweest. Toen ik in 2012 begon ik bij RVG communicatie, verzorgde wij naast de winacties ook PR 1.0 trajecten. Door mijn ervaring breidde RVG haar diensten uit met bemiddeling in joint promotions.

Door met onze dienstverlening in te springen op de ontwikkelingen rondom social media, creëerden we een totaal nieuwe dienstverlening. Hierdoor hebben we RVG opgesplitst in twee bedrijven: rvg media & impact en FNKE.  Omdat mijn hart bij joint promotions, winacties en (beginnende) influencer marketing lag, kreeg rvg media & impact mijn volledige focus.

Kans en vertrouwen

Met de splitsing van de bedrijven was mijn focus op rvg een logisch gevolg. Het was voor mij minder vanzelfsprekend dat ik de kans kreeg om hier de leiding te nemen en rvg verder te ontwikkelen. Bram richtte zich volledig op FNKE, en gaf hij me het vertrouwen, de coaching en de kans om me op rvg te richten alsof het mijn eigen “toko” was. Dit was ontzettend waardevol voor mij. 

Hoewel ik het destijds minder op waarde schatte dan nu een aantal jaren later, vind ik het heel bijzonder dat ik deze kans kreeg.

Rvg groeide, we breidde  ons portfolio aan titels uit, professionaliseerde onze dienstverlening en introduceerde influencer marketing als nieuwe dienst. 

Van fouten maken kan je leren

Bram heeft me van begin af aan gestimuleerd (en ja, ook gepusht) om initiatieven te nemen, met nieuwe ideeën te komen en ze uit  te proberen. Het credo: “Liever iets proberen en fouten maken dan stilstaan”. Zo kwam ik in 2018 op het idee voor de Blogbox, waarbij ik volop werd aangemoedigd om het gewoon te  doen. Nu, 4 jaar later en inmiddels -tig Blogboxen verder, kan ik concluderen dat ik een volwaardige nieuwe dienst heb bedacht en tot een succes heb gemaakt. Het vertrouwen en de vrijheid die ik heb ervaren bij het zelf opzetten van een nieuwe dienst, heeft ook bijgedragen aan 10 jaar werknemerschap.

Partners & opdrachtgevers

Er is nog een ander aspect dat zorgt voor de dynamiek in mijn loopbaan: de wijze waarop wij samenwerken met onze partners en opdrachtgevers. Ruimte voor een persoonlijke noot, wederzijds respect, vertrouwen, én echt samen werken aan een goed eindresultaat. Deze manier van werken zorgt voor collegialiteit en vertrouwen. Maar ook krijg je hierdoor zo veel meer feedback, energie en kennisontwikkeling.

Door de ziekte van Bram en de hervormingen binnen de bedrijven, kreeg ik 1,5 jaar geleden opnieuw een mooie kans. De kans om voor FNKE dezelfde rol te vervullen als ik voor rvg al deed. Ook binnen FNKE zie ik dezelfde manier van samenwerking terug en dat is me ontzettend waardevol. 

(Persoonlijke) ontwikkeling 

En tot slot, en wellicht het belangrijkste, zie ik hoe belangrijk is het als je door je werkgever gestimuleerd en geholpen wordt om jezelf te ontwikkelen. Dat dit niet beperkt blijft tot het beschikbaar stellen van enkel een opleidingsbudget is in mijn geval heel belangrijk geweest. Juist door de persoonlijke stimulans en gesprekken blijf ik mezelf ontwikkelen.

In de eerste jaren dat ik bij rvg werkte, zocht ik nog naar het combineren van het (verse) moederschap van één, en later twee kinderen. Naarmate de tijd vorderde vroeg Bram me steeds vaker waarin ik me wilde ontwikkelen, wilde ik een opleiding doen? Een cursus volgen? Maar ik stagneerde. Want ja, wat wilde ik eigenlijk?  

Door die herhaaldelijke vraag begon het vorm te krijgen voor me. Middels een persoonlijke coach heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in mijn eigen handelen en valkuilen. Door die aan te pakken blijken er weer nieuwe mogelijkheden en kansen te ontstaan die ik eerder niet zag. D.m.v. het deelnemen aan het Groeicollege van NLGroeit heb ik me kunnen verdiepen in het groeiproces van een bedrijf en daarnaast aan mijn netwerk kunnen bouwen. 

Stuk voor stuk kansen die me niet alleen inhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak hebben laten ontwikkelen.

Niet (zomaar) opgeven

Zoals het een blog betaamd verwachten jullie hier uiteraard een wijze les die ik jullie wil meegeven na mijn analyse van 10 jaar werknemerschap. 

Ik heb kunnen concluderen dat alle bovenstaande punten eraan hebben bijgedragen dat ik al 10 jaar met ontzettend veel plezier bij hetzelfde bedrijf werk. Dus werkgevers die graag hun mensen in dienst houden; doe hier je voordeel mee.

Maar daarnaast is er nog een laatste aspect, en dat is doorzetten. Want wellicht dat het daar soms wel aan ontbreekt. Want zijn de afgelopen 10 jaar alleen maar rozengeur en maneschijn geweest? Ging ik elke dag fluitend en huppelend naar mijn werk? Nee hoor, dat zeker niet.

Maar uit elke tegenslag, discussie of zelfs frustratie hebben we wel onze lessen getrokken. Ik heb ik gekeken wat mijn rol was en wat ik eventueel anders had verwacht bij mijn collega’s. En ik denk dat je zo samen kunt bouwen aan een jarenlange samenwerking.

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon