Druk? Bloggen gaat er als eerste aan

Content marketing

FNKE breakdown

Hoe ik dat toch doe, dat wekelijks bloggen, is een veelgestelde vraag wanneer ik spreek met eigenaren of directeuren van andere bureaus. Nu ben ik al een tijdje stil en stel ik mijzelf dezelfde vraag. Mijn laatste blog dateert van weken geleden. Hoe deed ik dat in de periode daarvoor? Voordat ik daarop in ga, blik ik even terug op de afgelopen periode. Want man, wat was het hectisch!

FNKE op tilt

In oktober en november stond FNKE op tilt! Wij startte die week voor drie nieuwe klanten: Binnenstad Arnhem, ProRail & SodaStream, én lanceerde wij de #invloedopjegeld campagne voor Knab met een kick-off in Hoofddorp. Bovendien bedachten en creëerden we in een week tijd een activatie voor Sodastream op de Dag van Duurzaamheid, gevolgd door de succesvolle lancering van de Walk of Shame campagne. Ondertussen wonnen wij ook nog een te gekke pitch van een mooi energiemerk.

Vele avonden gingen op aan het werken voor klanten in plaats van het werken aan FNKE. De focus verschoof omdat de drukte extreem toenam. Ik hield mij daardoor niet meer aan de policy binnen onze cirkel (soort huisregel binnen ons organisatiemodel Holacracy) dat je elke dag een half uur besteed aan het vergroten van je kennis en 1 keer per maand een blog oplevert.

Blogs lezen = blog-inspiratie

In een ‘normale’ week lees ik dagelijks mijn Feedly lijst. Lezen stimuleert mijn creativiteit, zorgt voor verhelderende insights en helpt mij bij het heruitvinden van PR. Het voedt mij met ideeën waardoor ik kan bloggen. Omdat deze hele cyclus was verstoord, lukte het mij dus ook niet om te bloggen.

Vanmorgen zag ik in mijn next actions een reminder om vandaag een blog te publiceren. Het ontbrak mij aan een onderwerp tot ik meerdere taken kon afvinken en zag wat een shitload aan werk ons team in de afgelopen weken heeft opgeleverd. Met een trots gevoel blikte ik terug, stond even stil bij het moment en had daarmee een onderwerp te pakken.

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon