Branded content scoort

Content marketing

FNKE breakdown

Content is niet meer weg te denken uit de PR-wereld. MarketingTribune beaamt dat met haar artikel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat slechts 0,001% van de banners wordt aangeklikt. Reden hiervoor: commerciële uitingen, zoals advertorials, worden door de consument niet meer geloofd. Content creëren is de oplossing. Bedrijven vertellen hun verhaal, bijvoorbeeld in de vorm van een blog. Waarom bloggen? Lees dan vooral ook het belang van bloggen.

Lezers van online nieuwswebsites geven branded content artikelen het meeste aandacht en de hoogste waardering, in vergelijking tot meer commerciële advertentiemixen (advertorials). Ze voelen zich bovendien minder misleid, ondanks dat de reclame minder goed als dusdanig herkenbaar is, door het gebrek aan een duidelijk label en een lagere merkprominentie. Dit blijkt uit het onderzoek van Simone Krouwer, uitgevoerd binnen het departement Communicatiewetenschappen van Universiteit Antwerpen.

Nieuwsmedia staan onder grote druk, door de teruglopende inkomsten van de verkoop van (papieren) kranten en advertenties. Krouwer: ‘Tegelijkertijd zoeken adverteerders naar nieuwe effectieve online advertentietechnieken, aangezien lezers steeds beter worden in het vermijden van traditionele online advertenties. Momenteel wordt nog maar 0,001% van de banners aangeklikt! Journalisten moeten met steeds minder mensen steeds meer content leveren, terwijl bedrijven staan te trappelen om hun verhaal te delen. Veel bedrijven beseffen ook dat lezers steeds beter worden in het negeren van de talloze online advertenties en dat ze dus echt met iets interessants moeten komen om nog de aandacht te kunnen krijgen. In tegenstelling tot advertorials, die vaak nog een duidelijke verkoopboodschap en label bevatten, zijn goede branded content artikelen bijna niet van journalistieke publicaties te onderscheiden.’

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs arrow-right-icon